Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Eurázsiai | E, É / FCI 5 | Kutyafajták

Eurázsiai

Frissítve: 2008. június 8.0 hozzászólás | Megosztás | Nyomtatható változatA+ A A-
Megosztás:    
Eredeti neve:Eurasian
Angol neve:Eurasier
Eredete:1960-ban jött létre a Chow-Chow és a Wolfspitz keresztezéséből egy kutyafajta, amely először a „Wolf-Chow” nevet kapta. Minekutána a Samojedet is keresztezték, 1973-ban átkeresztelték „Eurasier”-nek és ezen a néven ismerte el az FCI.

Megjelenése

Eurázsiai

Tulajdonságai

Leírás:
Harmonikus testfelépítésű, közepes méretű, spitzre hasonlító kutya, álló fülekkel, többféle színben fordulhat elő. A szőr hosszúsága még sejtetni engedi a kutya arányait. A csontozata közepesen erős. Végtagjai oszlopszerűek, párhuzamosak. Farkát a hátára kunkorítja. Az egész testet egy sűrű aljszőrzet és közepesen hosszú, laza, a testhez simuló fedőszőr borítja. A fang, az arc, a fülek és a végtagok elülső része rövid szőrrel fedett. A farok, az elülsőlábak hátulsó része (zászlós), a hátulsó végtagokon (nadrág), amely hosszú szőrzetből áll. A nyakszőr kissé hosszabb, anélkül, hogy gallért képezne. Színe különböző árnyalatú vörös, de lehet farkasszürke, fekete vagy homoksárga is. Az FCI standard nem fogadja el a fehéret, a fehér-foltost és májszínt.

Tulajdonságai: Öntudatos, nyugodt, kiegyensúlyozott, igen nagy tűrőképességgel, éber és érdeklődő, anélkül, hogy hangos volna. A családhoz nagyon kötődik, idegenekkel szemben tartózkodó, anélkül, hogy agresszív lenne. Vadászösztönei nincsenek. A kiképzéshez nagyon fontos egy szoros kapcsolat a családdal és otthonával és egy megértő, de konzekvens nevelésre.

Alkalmazása: Ideális kísérő eb.

Marmagasság: kan 52-60 cm, szuka 48-56 cm

Testtömeg: kan: 23-32 kg, szuka 18-26 kg

Alomszám: 5-7 kölyök

Várható élettartam: 12-14 év

FCI standard

FCI száma:291
FCI besorolása:V.Spitzek és ősi típusú kutyák
5.Ázsiai spitzek és rokon fajták
FCI standard:291-1999-en.pdf ( 184,17 kByte)

Forrás

 Megosztás:   
 
 

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Legyen ön az első!

Új hozzászólás írásához jelentkezzen be vagy regisztráljon

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat