Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Jogi nyilatkozat

 

Kutya-tár jogi nyilatkozat - felhasználói feltételek
 
1. Általános tudnivalók
 
a.) A www.kutya-tar.hu weboldal (továbbiakban: Kutya-tár) üzemeltetője a Festino Menedzsment Kft, adószám: 13753052-2-02, cégjegyzékszám: 02-09-070849 (továbbiakban: Üzemeltető). A Kutya-tár felhasználója minden látogató, aki a Kutya-tár weboldalt megnyitja, annak tartalmát tanulmányozza, illetve a weboldal szolgáltatásait használja (továbbiakban: Ön). A Kutya-tár a http://www.kutya-tar.hu Internet címen érhető el.
 
2. Szerzői jogok
 
a.) Amennyiben Ön a Kutya-tárhoz bármilyen szellemi terméket, véleményt, fényképet juttat el, vállalja, hogy ezen szöveges és képi tartalmakat az Üzemeltető minden további díjfizetési kötelezettségtől mentesen időben és térben korlátlanul felhasználhatja, publikálhatja. A feltöltött szövegeket és képeket az Üzemeltető harmadik fél weboldalán megjelentetheti, egyben vagy kutyánként egyaránt. Az Üzemeltető a Kutya-tárra való tartalomfeltöltéssel összefüggő szolgáltatásokért sem anyagi, sem más ellenszolgáltatást nem kér – és nem is kérhet, így a feltöltött szövegek illetve képek megjelenítéséért honoráriumot fizetni nem tud. Ennek értelmében a Kutya-tár egy virtuális kutyaleírás- és képgyűjtemény.
 
b.) A Kutya-tárra Ön csak saját szerzői jogú illetve szabadon felhasználható szövegeket és képeket tölthet fel.
 
c.) Ön a felhasználói feltételek tudomásulvételével elfogadja és magára érvényesnek tekinti, hogy nem tölt fel szerzői jog, üzleti titoktartás által védett elemeket, valamint bármit, ami személyiségi jogokat sérthet, kivételt képez az az eset, ha a feltöltő ezen jogok tulajdonosa és ezekről döntést hozhat, vagy ha a feltöltő a jogok tulajdonosától érvényes és hivatalos felhatalmazást kapott.
 
d.) Ön beleegyezik, hogy az Üzemeltető a feltöltött szövegeket és képeket felhasználhassa, másolhassa, módosíthassa és sokszorosíthassa, térben és időben korlátlanul, bármilyen médiumban.
 
e.) A Kutya-táron található szerzői joggal védett szövegek és képek másolása, közvetítése, sokszorosítása, terjesztése, lejátszása illetve bárminemű a felsoroltakhoz hasonló felhasználása kizárólag a feltöltött anyag tulajdonosának és/vagy az Üzemeltető hivatalos felhatalmazásával történhet meg.
 
f.) Amennyiben Ön letölt vagy kinyomtat a Kutya-táron található bármilyen anyagot, az újonnan létrejött példányon köteles feltüntetni a szerzői és ahhoz hasonló más tulajdonosi jogokat.
 
g.) A Kutya-táron található képek szerzői jogi védelem alá eshetnek. A szerzői jog tulajdonosa a kép készítője. Az oldalon található képek egy része az un. Creative Commons licensz alá esik (bővebben: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/deed.hu). Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a Kutya-tárra beküldött, és megjelentetett esetleges szerzői joggal védett képek jogosulatlan megjelenítéséért, mivel a képeket a Kutya-tár felhasználói küldték be. Az Üzemeltető nem ellenőrzi a beküldött képek felhasználásának jogosultságát, ez a beküldő felhasználó felelőssége. Amennyiben a beküldött és a feldolgozásra került képek készítője, a tulajdoni jogok birtokosa, illetve képviselője bármely jogát vagy érdekét a weboldalon történt publikálás sérti, kérésére a weboldalon lévő szellemi termékét az Üzemeltető eltávolítja.
 
3. Felelősség kizárása
 
a.) Bármely az oldalon vagy az oldalon keresztül elérhető anyagokért az Üzemeltető bizalmassági és/vagy biztonsági felelősséget nem vállal.
 
b.) Az Üzemeltető nem vállal felelősséget azért, ha a Kutya-táron valamely kutya leírás vagy kép hibásan, hiányosan vagy nem megfelelő kategóriában szerepel, vagy a feltüntetett kutya fajtának nem megfelelő tartalmú.
 
c.) Az Üzemeltető nem ellenőrzi és nem vizsgálja felül a felhasználók által feltöltött szövegeket, képeket és megjegyzéseket mielőtt azok  harmadik fél számára is hozzáférhetővé válnak. A megtekinthető anyagok tartalmazhatnak egyesek által kifogásolható, elfogadhatatlan vagy sértő elemeket. Az Üzemeltető nem tudja garantálni ezen elemek eltávolítását az oldalról valamint esetleges előfordulásuk esetén felelősséget nem vállal.
 
d.) Ön nem tehet közzé törtvénybe ütköző, obszcén, rágalmazó, fenyegető, erotikus, pornográf, fajilag vagy etnikailag sértő vagy bármilyen más módon el nem fogadható tartalmakat.
 
e.) Önnek a saját maga által feltöltött, a Kutya-táron közzétett és bárki által elérhető tartalmakért illetve azok bármilyen következményéért kizárólagos felelősséget kell vállalnia.
 
f.) Az Üzemeltető a kutyákhoz írt megjegyzéseket (kommenteket) csak megjeleníti, azok tartalmával nem feltétlenül ért egyet, és a tartalomért felelősséggel nem tartozik. A beküldött megjegyzések az oldalon azonnal, ellenőrzés nélkül megjelennek.
 
g.) Ön nem közölhet szándékosan rossz információk alapján kidolgozott vagy arra vezető tartalmakat, melyek így károsíthatják az Üzemeltetőt és/vagy bármely harmadik felet.
 
h.) Az Üzemeltető a Kutya-tár használatából származó károkért felelősséggel nem tartozik.
 
i.) Az Üzemeltető és/vagy az Üzemeltető bármely munkatársa felelősséget nem vállal és felelősségre nem vonható semmilyen, a következőkben felsorolt esetben: bármilyen természetű anyagi vagy nem anyagi károsodás esetén, mely a Kutya-Tár használata során keletkezik, a Kutya-tár adatbázisába történő bármilyen illetéktelen behatolás esetén és az ott található személyes adatok felhasználása esetén, a Kutya-tár oldalról és/vagy a Kutya-tár oldalra történő adatátvitel bármilyen formájú megszakítása vagy megszüntetése esetén, bármely, a Kutya-tár weboldal vagy társoldalainak használata során letöltött vírusfertőzés estén.
 
j.) Az Üzemeltető vagy bármilyen munkatársa semmilyen mértékű felelősséget nem vállal és felelősségre nem vonható a Kutya-táron található, ott hozz férhető valamint onnan letölthető ismeretanyagok, reklámanyagok, valamint társoldalak ellenőrzéséért, vagy bármilyen egy harmadik féllel lebonyolított tranzakció felügyeletéért.
 
k.) Bár az Üzemeltető minden tőle elvárhatót megtesz az érdekében, hogy a Kutya-tár weboldalon elküldött üzenetek eljussanak a címzetthez, az Üzemeltető nem vállal felelősséget az esetlegesen elveszett vagy rossz címre érkezett üzenetekért. Egyes spam szűrők a Kutya-tár e-mailjeit kiszűrhetik, így az e-mailben elküldött információk elveszéséért az Üzemeltető hatáskörén eső tényezők is okolhatóak. Amennyiben elveszett e-mailt tapasztal, kérjük ellenőrizze a címzett spam szűrőjét, és lehetőség szerint tegye a Kutya-tár domainről érkező e-maileket az un. „white list”-ra (engedélyezett levelek listája).
 
l.) A Kutya-tár rendszer egyszerűbb és gyorsabb kezelése érdekében üzenet küldéshez nem szükséges a küldő e-mail címének és személyazonosságának verifikációja (ellenőrzése). Önnek tilos más nevében illetve más e-mail címével üzenetet küldeni a Kutya-tár rendszerből. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget más nevében illetve e-mail címével elküldött üzenetekért.
 
m.) Az Üzemeltető a törvény által adott legteljesebb mértékben elhárít bármiféle felelősséget a weboldalra feltöltött tartalmakkal kapcsolatban. A feltöltést követően azokért semmilyen mértékben és minőségben felelősséget nem vállal.
 
n.) Az Üzemeltető nem vizsgálja a Kutya-tár megjelenő tenyészők valódiságát, a náluk megvásárolható tenyésztett kutyák fajtisztaságát és eredetét, így ezekért nem vállal felelősséget sem. Az ellenőrzött tenyésztő kitétel csupán annyit jelent, hogy a tenyésztő e-mailben megerősítette, hogy foglalkozik tenyésztéssel.
 
4. Adatok kezelése és nyilvántartása
 
a.) A Kutya-tár néhány szolgáltatásának használatához regisztráció szükséges. Önnek a regisztráció során pontos információkkal kell szolgálnia, a regisztrációs űrlap szerint. Regisztrációjának titkos kezelése az Ön felelőssége. Az Üzemeltető nem vállal felelőssége a felhasználónevével és/vagy jelszavával való bárminemű visszaélések miatt. Bármilyen biztonsági rés illetve illetéktelen használat fennállása esetén Ön köteles azonnal figyelmeztetni az Üzemeltetőt a „Kapcsolat” menüpont segítségével. Az Ön felhasználónevének és jelszavának illetéktelen használata esetén Ön felelősségre vonható felelőtlen adatkezelés miatt, amennyiben az Üzemeltetőnek abból kára származott.
 
b.) Amennyiben Ön olyan információt közöl magáról a Kutya-táron, amelyekkel a személye beazonosítható, úgy elfogadja, hogy az Üzemeltető ezeket az információkat a hatályos hazai jogszabályoknak megfelelően tárolja és felhasználja.
 
c.) Harmadik fél által feltöltött személyes információkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. A feltöltött tartalmakat az Üzemeltető személyes információk tartalmazása szempontjából nem ellenőrzi.
 
d.) Ön a Kutya-táron nem gyűjthet bárkire vonatkozó olyan adatokat, melyek személyiség azonosító szereppel bírnak.
 
e.) Ön az adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy az Üzemeltető az Ön adatait nyilvántartsa, és az Üzemeltető weboldalaival kapcsolatban, vagy harmadik fél ajánlataival megkereshesse Önt. Az adatbázisban tárolt személyes adatokat harmadik félnek az Üzemeltető csakis az Ön előzetes engedélyével adhatja át. Önnek bármikor lehetősége van adatainak töröltetésére, melyet bármely előforduló egyedi azonosítóra hivatkozva írásban (akár a „Kapcsolat” menüpont segítségével is) megtehet.
 
f.) Az Üzemeltető a rendszerben levő kutyákat bármikor törölheti. Ez azt eredményezheti, hogy a feltöltött szövegek és képek eltűnhetnek. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az elveszett szöveges és képi tartalmakért, így kérjük, fontos tartalmait saját számítógépén is mentse le. A Kutya-tár nem szövegek és képek hosszú távú tárolására szolgál, hanem ezek megosztására.
 
g.) Az Üzemeltető a Kutya-tár weboldalon Harmadik Fél által megjelenített hirdetéseket is alkalmazhat. Az Üzemeltetőnek és hirdetéseket szolgáltató Harmadik Félnek jogában áll az Ön böngészőjén cookie-kat elhelyezni és leolvasni, illetve web beacon-t használni információ-gyűjtésre a Kutya-tár weboldalon elhelyezett hirdetések tekintetében. A cookie-k és a web beacon-ok kezelése az Üzemeltető, illetve az Üzemeltető által megbízott Harmadik Fél döntése alapján történik.
 
h.) A Google, mint külső szállító cookie-kat használ hirdetések megjelenítésére a Kutya-tár weboldalon. A Google által használt DART cookie lehetővé teszi, hogy a felhasználók számára a hirdetéseket a Kutya-tár weboldalon és az internet egyéb helyein végzett látogatásaik alapján jelenítse meg. Ön kikapcsolhatja a DART cookie használatát a Google hirdetésekre és tartalmi hálózatra vonatkozó adatvédelmi irányelvek felkeresésével a http://www.google.com/privacy_ads.html címen. 
 
5. Harmadik személy weboldalaiért vállalt felelősség kizárása
 
a.) A jelen oldalakról más Internetes oldalakra való csatlakozás lehetősége kizárólag az Ön kényelmét szolgálja. Amennyiben ezen kapcsolódási lehetőségeket igénybe veszi, a jelen oldalakat el fogja hagyni. Az új oldalhoz kapcsolódás esetén minden esetben az egyes oldalakra vonatkozó látogatási és használati elvek az irányadóak. A jelen oldalakhoz kapcsolódó valamennyi más internetes oldalra való belépés az Ön kizárólagos felelősségére történik. Az ezeken az oldalakon található kijelentéseket ennek megfelelően az Üzemeltető nem tekinti magáénak. Fentiek alapján nem vállalunk felelősséget különösen az ilyen oldalakon, ill. oldalakkal elkövetett jogszabálysértésekért, és másoknak okozott károkért.
 
b.) Azon internetes oldalak tulajdonosai, amelyekhez az Üzemeltető által működtetett internetes megjelenésen keresztül hiperlink kapcsolódik, kizárólagos felelősséggel tartoznak mind oldalaik tartalmáért, mind pedig az oldalakon ajánlott termékek eladásáért és a megrendelések lebonyolításáért.
 
c.) Az Üzemeltető nem felel a szerzői jogoknak, iparjogvédelmi jogoknak és a személyiségi jogoknak a hiperlinkkel ellátott, idegen oldalon történő megsértéséért.
 
d.) A hiperlinkkel kapcsolódó oldal tulajdonosa illetve fenntartója részére címzett megrendelés vagy bármilyen más jognyilatkozat esetén a látogató és e harmadik személy között jön csak létre szerződés, semmiképpen nem jön azonban létre szerződés az Üzemeltető és a látogató között.
 
e.) A csatolt internetes oldal használata során annak tulajdonosa illetve fenntartója által közzétett használati feltételeket kell figyelembe venni.
 
6. Általános rendelkezések
 
a) Ön tudomásul veszi és beleegyezik, hogy az Ön által feltöltött anyagok mások által elérhetőek és letöltésük során az Üzemeltető előnyökhöz juthat, amely előnyök megosztásáért az előnyt juttató tartalom feltöltője nem folyamodhat, róla teljes mértékben lemond az Üzemeltető javára.
 
b) A fenti feltételek megszegése vagy be nem tartása esetén az Üzemeltetőnek jogában áll a Felhasználó feltételeket sértő elemeket (szövegek, képek, hozzászólások, stb) eltávolítani a honlapról, a feltöltőt pedig letiltani és eltávolítani a felhasználók köréből.
 
c.) Az Üzemeltető jogosult a fenti Felhasználói feltételek tartalmát naprakész állapotba hozni, azt bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítani. Tanácsoljuk, hogy a Felhasználói feltételeket időről időre ismét tanulmányozza át, hogy mindig időszerű információk birtokában legyen.
 
d.) Ön a Kutya-tárra való regisztrációval elfogadja a felhasználói feltételeket. A fentieken túlmenően a jelen nyilatkozat elfogadásával Ön kifejezetten lemond azon jogáról, hogy a fenti nyilatkozatot bármilyen okból vagy módon módosítsa vagy visszavonja. Ön szavatolja továbbá, hogy jelen nyilatkozat megtételére jogosult, az nem sért szerzői és egyéb jogokat.
 
A jognyilatkozat utolsó módosítása: 2012. április 27.

 

 

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat