Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Gyakran Ismételt Kérdések

Az oldalról

1. Hogyan indult az oldal?

Az oldal eredetileg hobbiból készült. Nem akartunk a már ebben a témakörben létező más weboldalakkal versenyezni. Csak úgy megcsináltuk az oldalt, amiből ez lett. Szép lassan növekedett a látogatók száma, ebből láttuk, hogy van igény egy ilyen oldalra. Elkezdtük fejleszteni, bővíteni, ami a mai napig folyik (amennyire az időnk engedi.)

2. Mik a távlati tervei a Kutya-tárnak?

Egy olyan ingyenesen elérhető online fajta adatbázis, ahol a világ összes kutyafajtája megtalálható képekkel, és minden fontos információval együtt.

3. Lehet hirdetni az oldalon?

Nyilván akármit nem, de van lehetőség fizetős hirdetések kihelyezésére.

4. Itt lehet kutyát venni?

Nem, mi nem vagyunk tenyésztők, az oldal a fajták bemutatásáról szól.

A fajtaismertetők

5. A világ összes kutyafajtája szerepel az oldalon?

Sajnos még nem.

6. Miért van egyes fajtáknak sokkal részletesebb ismertetője, mint más fajtáknak?

Eredetileg minden a Kutya-tárban szereplő fajtának azonos méretű és sémájú volt az ismertetője. Ezek az ismertetők viszont elég hiányosak voltak, ezért elkezdtük frissíteni az ismertetőket. Az új ismertetők sokkal részletesebbek, sok képpel, linkgyűjteménnyel és tenyésztői adatbázissal minden fontos információt megadnak egy fajtáról.

7. Az újabb, bővített ismertető hogyan készül?

Az új fajtaismertetők több könyv összehasonlításával, a szakirodalmak felhasználásával készül. Miután elkészítettük, a fajta tenyésztői szakmai szemmel is átellenőrzik, kijavítják az esetleges hibákat. Így állíthatjuk, hogy a bővített ismertető csak teljes mértékben naprakész és szakmai szemmel is korrekt információkat tartalmaz.

8. Mennyi idő alatt készül el egy ilyen ismertető?

Átlagban kb. hetente egy ismertető elkészítésére van időnk.

9. Honnan származnak a képgaléria képei?

A képgaléria képei kizárólag a fajta tenyésztőinek weboldaláról származnak. Sok helyen fel van tüntetve a forrás kennel neve. Ahol nincs, ott sajnos már nem tudjuk visszakeresni a forrást.

10. Tudom, hogy melyik kenneltől származnak képek, amiknél nincs forrás.

Szólj nekünk! Mi leellenőrizzük, és ha helyes az információ kirakjuk a kép alá a forrás tenyésztő nevét. Ez így korrekt.

Tenyésztők

11. Bizonyos kenneleknek miért csak a weboldala van kiírva?

Miután beraktunk egy tenyésztőt a Kutya-tár adatbázisába, küldünk neki egy e-mailt, hogy hozzájárul-e az elérhetőségei megjelenítéséhez az oldalon. Akik hozzájárulnak azoknak kikerül a többi adata is, és megjelenik a tenyésztett fajta ismertetőjében. Akiktől nem kapunk választ, azoknál csak a kennel nevét és egy adatot írunk ki (ez általában a weboldal címe szokott lenni).

12. Ismerek tenyésztőt, aki nem szerepel a Kutya-tár listájában.

Szólj nekünk, és berakjuk őt is.

 

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat