Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Rottweiler | R / FCI 2 | Kutyafajták

Rottweiler

Frissítve: 2009. március 21.42 hozzászólás | Megosztás | Nyomtatható változatA+ A A-
Megosztás:    
Származási hely:Németország
Eredeti feladata:Kisérő, szolgálati- és munkakutya.
Eredeti neve:Rottweiler
Angol neve:Rottweiler
Eredete:A római légiók harci kutyájaként jutottak el ősei Németországig, ahol - Rottweil városka környékén, az 1900-as évek elején alakult ki mai formájuk.

Megjelenése

Rottweiler

Teste: Erre a kutyára a zömök, erőteljes testfelépítés jellemző. A háta erős és vízszintes. Mellkasa széles és mély, nem lejtős, ágyéka pedig nem felhúzott. Farka egy vonalban van a hátával, s azokban az országokban, ahol ez megengedett, általában egészen rövidre kurtítják. A rottweiler lábai egyenesek és erősek. Mancsai kerekek, erősen ívelt, szorosan záródó ujjakkal. Az erős és viszonylag feszes nyak kör keresztmetszetű, vonala enyhe ívvel emelkedik ki a vállból.

Feje: Közepesen hosszú, széles koponyával és határozott stoppal. Az arcorri rész magas, és nagyjából ugyanolyan hosszú, mint a koponya, vagy valamivel rövidebb annál. A bőr rá- feszül a fejre, csak akkor ráncolódhat-, amikor a kutya figyel valamire. Fülei kicsik és háromszögletűk, egymástól a lehető legtávolabb ülők, amitől a koponya teteje még szélesebbnek tűnik. Szemei mérsékelten nagyok, feszes szemhéjakkal. Tekintete jóindulatú és magabiztos. A rottweiler harapása ollószerű.

Marmagassága: A kanok marmagassága 61-68 cm, a szukáké 56-63 cm.

Marmagasság minimum: 56

Marmagasság maximum: 68

Testtömege: A szukák tömege kb. 42 kg, a kanoké 50 kg.

Szőrzete: A rottweiler szőrzete rövid és durva, merev szálú aljszőrzettel.

Színei: A szőrzet mindig fekete, éles körvonalú, mahagóni-vöröstől világosbarnáig terjedő színű rajzolattal az arcorri részen, a pofán a szem fölött, a lábakon és a mellen. A mellkas és a lábujjak fehér foltjai nem kívánatosak. Szemei sötétbarnák.

Alomszáma: 4-8 kölyök

Várható élettartama: 10-14 év

Vérmérséklete

Jelleme: A rottweiler őszinte, értelmes, magabiztos és kiegyensúlyozott kutya, amely mindig feltétel nélkül hűséges gazdájához és annak családjához. Családja és otthona védelmében a végsőkig kitart.
Megvesztegethetetlen. Nem ugat sokat. Általában domináns viselkedésű, bátor, félelmet nem ismerő. Többnyire különösen erősen kötődik egy bizonyos személyhez. Előfordulhat, hogy túlzottan igyekszik magának követelni gazdája figyelmét – főleg akkor, ha azon más kutyával kell osztoznia. A lakásban általában nyugodtan viselkedik, a szabadban azonban fáradhatatlan. Szeret a gazdájával és a gazdájáért dolgozni, és kitűnő az emlékezete. A rottweiler általában jól ismeri a saját territóriumát, s megmarad annak határai között; nem hajlamos az önálló felfedezőutakra. Nagyon erősen ragaszkodik a gazdájához, ezért nem valószínű, hogy a póráz nélküli séta közben messzire csavarogna mellőle.

Társas viselkedése: Következetes nevelés és tanítás esetén a rottweiler hűséges lesz a családjához, s megbízható játszótársa a gyerekeknek, feltéve, hogy azok sem bánnak vele rosszul. Ha úgy érzi, hogy az „ő” gyerekeit más gyerekek bántják, a védelmükre kel. A macskákat, az egyéb háziállatokat és a haszonállatokat gond nélkül elfogadja, ha fiatal korában kedvező tapasztalatokat szerzett velük. Szinte egyáltalán nincs benne vadászösztön. A felnőtt kan olykor domináns magatartást tanúsíthat, sőt más kan kutyákkal szemben agresszív is lehet. A megfelelő szocializáció és nevelés itt igen sokat számíthat. A család barátait és rokonait általában lelkesen üdvözli, az idegeneket azonban legfeljebb a kert kapujáig vagy kerítéséig engedi.

Általános gondozási tudnivalók

Szőrzetápolási igénye: A rottweiler gondozása nem különösebben nehéz feladat. A vedlési időszakban a kilazult szőrszálak gumis kopókesztyű vagy gumikefe segítségével távolíthatók el. A karmait röviden kell tartani.

Tanítása: A rottweilernek kiegyensúlyozott, nyugalmat sugárzó gazda kell, aki biztos önmagában és természetes tekintéllyel bír kutyái előtt. A nevelésnek tisztességesnek és szeretettel telinek kell lennie, ugyanakkor következetesnek és szigorúnak is. Az engedékeny vagy tapasztalatlan gazda ugyanis könnyen olyan helyzetben találhatja magát, hogy kutyája – különösen, ha kanról van szó – átvette az uralmat a háztartás felett. Noha erősnek és keménynek tűnik – ami persze bizonyos mértékben igaz is –, a rottweiler nagyon érzékenyen reagál gazdája hangjára, amelyet – dicsérő hangsúllyal – akkor is hallania kell, amikor jól viselkedik. A megfelelően nevelt rottweilernek sok minden megtanítható, és tökéletesen engedelmes lesz. Az emberek közti szocializáció nélkülözhetetlen. Nem kell attól tartani, hogy amolyan „mindenki kutyája” lesz belőle – ez nem fordulhat elő. A kanok és a szukák jelleme igen eltérő; az utóbbiak szelídebbek és kevésbé magab iztosak.

Mozgásigénye: A fajta mozgásigénye átlagos, és könnyen alkalmazkodik a körülményekhez. Nem szabad elfelejteni, hogy munkakutyáról van szó, amely szeret
a szabadban lenni; ezért nem is szabad arra ítélni, hogy egész nap csak lustálkodjon. A mozgásszegény életmódot élő rottweiler rendszerint elhízik. Gyakran kell hosszú sétákra vinni, szeret úszni, a gazdája mellett futni és vele játszani is. Imádja a labdázást és az apportírozást.

Alkalmazásai: A rottweiler számára a védőkutya-kiképzés a legmegfelelőbb. Általában kitűnő a szimata, és jó nyomkövetővé nevelhető. Az engedelmességi próbákra nem annyira alkalmas, mivel azok a feladatok nem jelentenek elég komoly kihívást számára.

Képek

FCI standard

FCI száma:147
FCI besorolása:II.Pincserek, schnauzerek – molosszerek – svájci hegyi- és pásztorkutyák
2.Molosszerek
2.1.Masztiff típusú kutyák
Munkavizsgára kötelezett.
FCI standard:147-2000-en.pdf ( 28,32 kByte)

Magyar tenyésztők

Hivatkozások

Forrás

  • Kutya-tár – www.kutya-tar.hu2024. 05. 28.
  • 147. számú FCI fajtastandard (2000)
  • Esther Verhoef: Nagy kutyaenciklopédia (Glória Kiadó, 2002)
  • Szinák János, Veress István: A világ kutyái (Axon Kfg., 1989)
 Megosztás:   
 
 

Hozzászólások

Új hozzászólás írásához jelentkezzen be vagy regisztráljon

(#1) dtundi
mutat / elrejt | 2011-07-25 13:42

(#2) Nikike
mutat / elrejt | 2011-12-04 13:35

(#3) 0123456789
2012-02-19 18:27

0123456789
egyáltalán nem csúnya. sőt... nagyon CUKII
I LOVE DOGS!!!! :) :D

(#4) gezuka98
2012-03-21 18:40

gezuka98
kerdeznek valamit ezzek a kutyák bekatanhatnak mert mindenem ez a kutya es szuleimet meg kell rola gyoznom h nem agressziv sok kommentet

(#5) Evelin
2012-07-23 14:36

Evelin
Sziasztok!
Nagyon cukik és imádnivaloak!
De: vigyázni kell velük mert (vadász kutyák!)
Például: ha poráz nélkül sétáltatod és odafut vakakihez aki fél töle, a
kutya megérzi a félelmet és az illetőbe haraphat!!!!!!!!!
Másik példa: ha egy olyan emberhez fut oda (kiváncsiságból) akinek
gyermeke van és a gyerek megijed, elszalad a kutya utána fut
és halálosan is megharaphatja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(De ez azért van mert a rottweilert erre tenésztették régen és eröl a tenyésztésről
lehetetlen leszoktatni sajnos!!!)
Ézért ajánlom a GOLDEN RETRIEVERT:
ugyanakkora méret aki a nagyobb kutyákat kedveli!
Hüséges BARÁTSÁGOS szép IMÁDJA AZ EMBEREKET FŐLEG A GYEREKEKET!!!!!!!!!
Én csak ezt tudom ajánlani (nekem is ijenem lessz majd jövöre!)
Üdvözlettel Evelin

(#6) Evelin válasza gezuka98 (#4) üzenetére
2012-07-26 14:51

Evelin
Szia Gezuka!
Sajnos ez a fajta nagyon agresszív tud lenni!
Inkább legyen Golden Retrievered!
De ha annyira mindened ez a kutya vegyél
Golden Retriever és Rottweiler keveréket!
Akkor talán olyan lessz mint egy Rottweiler(külsőleg)
és olyan lesz belsőleg mint egy Golden Retriever(úgyértem a Golden Reriever viselkedése! (Remélhetőleg )
Mert a Rottweiler egy agresszív kutyafajta és nincs róla
olyan komment ami jót mondana!
(Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam segíteni neked remélem így jó
lesz a szüleidnek!
Üdvözlettel Evelin
Utoljára szerkesztette: Evelin, 2012-07-26 14:57

(#7) Sebi95
2012-10-03 20:44

Sebi95
Ha ez a kutya bekattan akkor az a nevelési módszertől van és nem a fajta hibája.
Problémás akkor lesz ha nem szocializálod emberekhez ill. kutyákhoz,ha egészen kicsi kortól szocializálod (pl:kutyasuli)nem fog csak úgy emberekbe harapni mert \"félnek\"-tőle.Viszont nagyon erős kutya fajta és sokkal több időt kell rászánni mint egy \"golden retriver\"-re.Valamint számít hogy milyen a szülők idegrendszere.

(#8) kj
2012-10-16 18:42

kj
Nekem is ilyen kutyám van ,és nem kiskorától nevelem hanem 2 éves korában hoztam ki egy menhelyről ,most már 10 éve nálam van de sohasem volt vele semmilyen problémám,kedves és bújós ,és tökéletes ház őrző ,

(#9) Szilveszter
2012-11-30 19:20

Szilveszter
Sziasztok!
Szeretném a tapasztalotokat ha megosztanátok velem! Hallottam már hogy a rottweiler egy igen agresszív kutya.
Több mint valószínű hogy jövőhéten lenne egy ,,másféléves,, rottweilerünk.Azon gondolkoztam, hogy milyen hamar szok meg és hogy az első napokban elég rosszul fogunk kijönni, mert számára idegen vagyok. Én 13 éves nagyon kutyabarátszerető fiú vagyok, sokat vagyok a kutyákkal el hosszabb utakra (10-25km), nem jelentene gondot az hogy kordába tartsam, hogy sokat sétáltasam.
Kérem a tapasztalotokat osszátok meg velem, hogy aki volt úgy mint én az milyen tapasztalattal rendelkezik
Vagy esetleg mielőtt megjönne mit csináljak az első napokban hogy hamarabb menjen az összeszokás, tudom nem lesz könnyű...
Köszi előre is

(#10) Szilveszter válasza kj (#8) üzenetére
2012-12-02 17:16

Szilveszter
Helo!
Szeretném kérdezni tőled, hogy a rottweiler hogy viselkedett, mert lehetha nekünk is lesz egy jövőhéten ami 1,5 éves bak, am a tiéd mien, bak v. nőstény?Milyen volt az első nap, mikor oda ment?(...). Meg volt e kötve, mikor kihoztad a menhelyről?
Köszönöm előre is a válaszát, kérem írjon le minél több infót segítséget...
Üdv: Szilveszter!

(#11) kj válasza Szilveszter (#10) üzenetére
2012-12-02 19:06

kj
Heló
Kérdésedre válaszolva ,eleinte kicsit félénk volt, és igen meg volt kötve ,hogy szokja meg az új helyet ,de amikor már megszokta kb 2 hét ,és megszokta azt hogy kit engedhet be ,onnan kezdve semmi gondunk nem volt vele ..Okos és nagyon tanulékony fajta ,amúgy kan kutya ,nagyon hűséges ,abszulút nem irigy a mai napig is ,ha szólok neki el tudok venni tőle bármit ,sőt még a tápot amit kap ,akár evés közben is oda enged a kajához nyúlni De azt meg kell vele értetni ,ki a főnök nem szabad meg verni nálam elég ha erélyesen rászólok .,.Fiatalabb korában sokat vittem sétálni,sőt kikövetelte magának ,nagy mozgás igénye van ,erre figyelj oda,,,Igazából 1 gazdás kutya ,de nálunk mindenkinek szót fogad ,de ha engem meglát azonnal otthagy mindenkit és jön oda hozzám,hízelegni egy kis simogatásért ,meg játszani ,,,Más kutyákat nem szível ,a macskákról nem is beszélve .De már sajnos 12 éves ,és szeret sokat aludni ,de nagyon éber még most is .Én 10 éve hoztam ki egy menhelyről ,de sohasem bántam meg ,az szinte biztos hogy a következő is roti lesz .Ha további kérdésed van írj nyugodtan ,kíváncsi lennék hogy válik be nálatok ,sok sikert....

(#12) Szilveszter válasza kj (#11) üzenetére
2012-12-03 17:19

Szilveszter
Hát köszönöm előre is remélem hogy meghozzák.A tulajtól függ vagyis akié most jelentleg a kutya.Jelenleg Németjuhászunk van , 6 hónapos, nagyon-nagyon ügyes és szót fogas nekem.Sokmindent tanítottam neki...Apum elakarja adni... Mondta hogy volna egy ilyen kutya mit szólok ehez, egyből gondoltam szuper lenne, mert sokkal erősebb kutya és még 2x annyi idős sőtmég többször is.Mivel most jön a tél sszánkózással sokat fogjuk eltöteni a napot, bisztos jó lesz majd... Amúgy azt mondták hogyha megvan kötve megbolondulhat vagyis annyira aggresszív lehet hogy a gazdáját meg is haraphatja. Nagyon várom a szerdát, mert elvileg akkor döntödik el vagyis a tulaj nem annyira akarta nálunk hozatni, mert nem volt elég hely, de az a múlt héten volt, mostmár van hely... Na ezt csak mellékesen. Most is megvan kötve?(ha igen nem volt gond vele?)
Harapott e meg valakit?
Hát ami a gond a veréssel...(apum olyan hogy hamar felidegeskedik..., sajnos)
Na de mind1 remélem megtudja hogyha megjön hogy ki az úr a háznál

(#13) kj válasza Szilveszter (#12) üzenetére
2012-12-05 20:37

kj
Jó napot ,meg érkezett már a kutya ? Először fix láncon volt utána kapott egy 16 méteres futót egy 3 méteres lánccal ,majd teljesen szabadon volt ,,van kb 7 éve ,megszokta hogy kik mozognak körülötte ,és hogy lekopogjam még sohasem harapott meg senkit sem !!!! nem olyan vadak mint azt sokan képzelik ,az viszont igaz hogy nagyon jó ház őrző ,és terület védő ,de a végtelenségig hűséges ,a marcona kinézet mögött egy nagyon aranyos kutya rejtőzik ,,,,további sok sikert ,,

(#14) Szilveszter válasza kj (#13) üzenetére
2012-12-07 18:59

Szilveszter
Sajnos még nem...Ma beszéltem a tulajjal és a héten üzleti óton van...Jövőhéten beszélünk és akkor kiderül, hogy milyen sorsa lesz. Nagyon-nagyon remélem, hogy megfog jönni és írni is fogok ide ha megjött... , csak ne felejtsem el a nagy izgalomtól, mostmár jó hó van.
Amúgy a Németjuhászommal voltunk ki szánkózni és kb 10 fokos szögben(nagyonenyhe lejtő) lejtőn voltunk. Én telefonálok és közbe a haverom kivitte Rexet a dombra szánkóval együtt, már megvolt kötve és egyszer csak nézem,hogy Rex húzza befele a haveromot és én csak tátottszájjal maradtam, ugyanis csak 7 hónapos és most volt neki az első tele
Még aztán írok hogy mi lett Rokyval

(#15) Petyko
2012-12-10 23:17

Petyko
Annyira szeretem az ilyen \\\"Agyoniskolázott\\\" embereket akiknek fogalmuk sincs a Rottweilerekről és szakértőznek

Többszörös Rottweiler gazdaként úgy gondolom hogy valamelyest értek hozzájuk.
Egyenesen elhűltem azon a kommenten hogy VADÁSZKUTYA és ha megérzi hogy félsz tőle megharap
Vadászkutya? kb. semmi közük a vadászathoz... ezek munka kutyák, a farkukat is azért kezdték el vágni mert a kocsi/szekér húzásánál ne zavarja őket... rendkívül alkalmasak nagyobb testű állatok terelésére(Szarvasmarha)
Ha megérzi hogy félsz tőle akkor megharap? atyaég... 4 Rottweilerem volt már idáig mindegyik más más kennelből választottam, és SOHA ismétlem NEVER nem harapott meg egyik sem senkit!

Ha valaki Rottweilert szeretne annak azt tudom tanácsolni hogy szeresse, tanítsa( olyan az agya mint egy szivacs) mindenféle képen kertes házba ajánlanám.

Ha ilyen kutyád van a kertben azt garantálhatom hogy 100%-al növekedni fog a biztonságérzeted!!!!
Ez a kutya állandóan a seggedben lesz, egy percre sem hagy szem elől, ha idegen akar bemenni a kertbe akit még nem ismer azt nem fogja be engedni csak akkor ha te invitálod be.

NEM A KUTYA TEHET RÓLA HOGY ILYEN A HÍRNEVE HANEM A HÜLYE EMBEREK.....

ja és vegyetek Golden Retrievert... igénytelen, önző, állandóan ugató makogó mert amit az csinál az nem ugatás...
Utoljára szerkesztette: Petyko, 2012-12-10 23:19

(#16) kj válasza Petyko (#15) üzenetére
2012-12-11 17:44

kj
Tökéletesen igazat adok önnek ,nekem is rottweilerem van,és sohasem bántam meg hogy ezt a fajtát választottam,igazi ház őrző ,és hűséges társ ,soha nem volt vele semmilyen problémám.Ami most van azt is egy menhelyről hoztuk ki,és már 10 éve nálam van ,és szerintem is csak a gazdáján múlik milyen kutya válik belőle ,és az is igaz állandóan az ember nyomában van,elég néha elzavarni onnan ,nagyon kíváncsi mindenre .Igazságtalanul mondják ,harcias kutyának ,legalábbis szerintem,,,további sok sikert a kutyákhoz,,,

(#17) Szilveszter
2012-12-13 20:22

Szilveszter
Heló !
Több mint valószinű hogy a héten megjön... Boldog vagy, mert már szinte biszto9s vagyok benne hogy megjön...
Amúgy mi a baj, nem értem ???
Mért baj ha én ide írok, próbálok tapasztalatot szerezni és megosztom a boldogságom ??? Egyuszerűen nem értem...
Nem szakértőzök...
HADJUK EZT!!!!!!!!!

(#18) gyula88
2012-12-15 08:05

gyula88
sziasztok szeretnék egy kis seg
ítséget kérni: van egy 1 éves szuka rotim 7 honapot velünk élt a lakásban asztán 3 honapja kint van az egyik ismerősőmnél a kertben és azt szeretném kérdezni tőletek hogy visza hozzhatom-e a lakásba 3 kis gyerek mellé de első 7 honapot is velük tőltőte és hogy nem e lesz a kutya aggreszivab a gyerekekel szembe, és ujjra szoba tiszta lesz e ellőre is köszönöm sziasztok.

(#19) Szilveszter
2012-12-24 20:50

Szilveszter
Szerintetek nagy gondnak vagy furcsának tartsátok hogyha szuka rotinak bak nevet adtam?(Roky) Én szerintem ez nem fontos hogy nőstény vagy bak és hogy neki mien nevet adsz, nekem ez tetszett... SZERINTETEK?Amúgy megjött a rottweiler kutya
És ennek nagyon-nagyon örülök Amúgy nem a másféléves bak jött meg hanem vettünk egy 3 hónapost, olyan aranyos..., kicsi édes...

(#20) Kisbugris válasza Nikike (#2) üzenetére
2012-12-30 20:33

Kisbugris
Nikike:
szerintem se csúnya de elég agresszív fajta ...

Figyelj Nikike !!!!
Elegem van abból hogy :
Agresszív
csúnya
önfejü
A hozzászóásaid erről szólnak a kutyákat nem csúfolni kell hanem szeretni ha önfejű ha csúnya fajtájú
és kessz !!!!!!!!!!!!!!!!!4

(#21) meli
2013-01-01 02:34

meli


Ez egy kis történet de a lényeg benne van

Nekem van otthon egy rottweiler szukám (Betty) Lehet ha megtudod, hogy csak 14 éves vagyok egyből lejjeb görgeted a kommenteket. De azért picit be szeretném mutatni, hogy a roti is lehet teljes értékű családi kutya. 10 évesen kaptunk ajándékba egy fajtatiszta rotit természetesen fűtött a vágy h egy kiskutya van itt mennyit játszunk mindenki féltette a hugomat aki olyan 3 éves lehetett akkoriban. Mindenki mondta h vigyük el mert félelmetes fenevad harap kiszámíthatatlan és hasonlók senkinek egy jó szava nem volt..
6 hetes lehetett mikor elhoztuk én 3 vagy 4.nap már ráraktam egy kötelet és húztam-vontam magam után nos lehet korán kezdtem el vele igen egyedi módszerrel de nekem bejött
Nagyon értelmes kutya én kicsit türelmetlen vagyok de hozzá nekem nem kellett sok türelem 1 évesen tudta az ül, fekszik parancsot a maradj és gyere ide hát ahhoz még kellett egy kicsit komolyodni de 2 évesen már tudta az alapvető parancsokat.
Talán akkor volt az h minden nap kimentem hozzá és szinte mindig mentünk sétálni nagyon büszke voltam az én kis növendékemre Voltak kisebb bakijai például meglát egy nyulat utána rohan és akkor nincs megállj, viszont ezt ki lehet belőle nevelni tehát nagyon tanulékony most már indulna csak ha nevén szólítom visszajönMég az is jó benne, hogy a külseje miatt sokan félnek tőle tehát remek házőrzőMegtanulta kinél mennyit lehet játszani hogy húgommal gyengéd velem kicsit játékosabb, huncutabb, a másik kutyánkkal meg hát hogy is fogalmazzak vannak elég durva játékaik Nagyon odafigyel.
Barátságos, a család nem fél tőle viszont idegeneknek igazán kimutatja a foga fehérét mély dörmögő hangjával és vicsorgó fogaival.Neki is nagyon sok energiája van ezért szoktam neki agility akadálypályát csinálni zömök testéhez képest igen jól teljesít. Sokat mondják h mivel fajtatiszta ezért elég beteges ezalatt a 4 év alatt semmi betegsége nem volt(szerencsére). Mindent összefoglalva nagyon csodálatos kutya én csak ajánlani tudom persze kell hozzá némi szigor

(#22) Szilveszter válasza meli (#21) üzenetére
2013-01-26 16:38

Szilveszter
Elsősorban köszi a kommentet, hasznos volt...., amúgy én is 13 vok és nekem is van egy rotim ami most 3,5 hónapos. Nekem is nagyon tetszik már ugat, pacsit ad leül.Hány kg kaját eszik meg naponta?(mire számítsak?)Volt e pároztatava?


Ha igen mennyit evett?Azért szeretném tudni, hogy megérie, mert 1 év múlva számítottam pároztatni....


Kálciumot adtál neki?Én most adok....Van e még valami amit kéne tudjak a rottweileről?

(#23) Tomoo2for5
2013-01-27 15:02

Tomoo2for5
Sziasztok!!!
Szeretnék egy ROTTWEILER kiskutyát venni, de a szüleim és családtagjaim nem engedik meg, hogy ilyen kutyát vegyek. Mert sok rosszat hallotak róla.
És szeretném meg tudni h ténleg igaz az, hogy ez a kutya fajta meghülyül valamivel több mint 5 év utánn, mert már ilyet is hallotam.
Létszives írjátok meg, hogy ez a kutya ténleg meghülyülhet-e!!!

(#24) Szilveszter válasza Tomoo2for5 (#23) üzenetére
2013-01-28 16:34

Szilveszter
Figyelj! (én csak most lettem Rottweiler gazda, nem akarok okoskodni de...)
Én is nagy-nagyon ISMÉTLEM NAGYON sokat hallottam már ezt: \'\'A Rottweiler nagyon agresszív és xy helyen még meg is ölte a gazdáját\'\'
Már nagyon elegem van ezekből a kommentekből.
Pl.: ha egy rotinak a gazdája ezt mondta: \'\'Ne vegyél Rotit, mert csak meggyűl a bajod vele, mert harap, agresszív, könnyen megbolondul,......................................,.................,,,,,,,,,,,.......................
Akkor az igaz lehet de nem a kutyafajtáért hanem a gazdájának a fajtájáér,hogy ütte kiskorában, nem foglalkozott vele,............,,,,,,...............,,,,,,,,,,,,.......................
Tehát nem a kutyával van a baj ha valahol megharapott valakit hanem a gazdájával.
A kutyának az is Rossz, hogy MEG VAN KÖTVE , mert a kutya úgy veszi,hogy rosszulbántak vele, mert nem hadják szabadon.
Én szerintem ITT az igazság a kutyárol meg a \'\'agressziójáról\'\'

(#25) srkzin
2013-01-30 13:52

srkzin
sziasztok én a rottit javasolnám minden olyan embernek aki erős jellem szerető szívű de határozott,meg kezdő rottitaroknak javaslom hogy vegyék a fáradtságot és mielött bármit is tennének vegyenek egy rottis könyvet és olvassanak utána, hogy mit is vesznek mert a emberitudatlanságnak köszönhető ez a rengetteg negatítum a rotti felé.

(#26) Bekka18
2013-02-24 19:28

Bekka18
Sziasztok

Oké én itt 18 éves fejjel nem akarok okoskodni meg még sose volt Rottim az tény ... DE imádom ezt a fajtát mindent amit kell tudok mert amit szeretek arról szeretek sokat tudni és most is egy Rottweiler-e könyvet olvasok ami csak róluk szól valamint van egy imerősöm akinek a Rottiát kölyök kora óta ismerem ! A Rotti az soha nem volt és vadász kutya ! régen marha terelésre használták ez az oka a csonkolt faroknak amit már tiltanak ! szóval .. agresszív ?? igen ha nem megfelelő gazdához kerül .. a Rottiknak kis koruktól szocializálódniuk kell más kutyákkal és emberekkel ! Tanítani kell őket hogy megtanulják mi a fegyelem és ne akarjanak a gazdi fölé kerekedni ! Hamar meg kell tanítani mit szabad és mit nem ! Aki nem ért a Rottikhoz annak nem való .. kezdő kutyásoknak meg pláne nem hiszen ez egy nagyon erős, okos karizmatikus és tekintélyt parancsoló kutya aki igényli a figyelmet ! kutyát nem veréssel kell nevelni ! most lehet ezek után lesz aki ellent mond és beszól hogy mit is keresek itt ... de én ezeket tapasztalt Rottisoktól tanultam és persze könyvekből

Köszönöm a figyelmet

(#27) pepe
2013-03-08 19:00

pepe
SZerintem is AGRESSZÍV kutya
Utoljára szerkesztette: pepe, 2013-03-08 19:01

(#28) Tomoo2for5
2013-03-17 20:45

Tomoo2for5
Sziasztok!
Megtudnátok mondanni, hogy mekkorára nőtt meg nektek a ROTI ? súlyban és magasságban!
Előre is köszi

(#29) lehelen válasza Evelin (#6) üzenetére
2013-03-30 10:17

lehelen
Ez egyátalán nem igaz!!! A rottweiler nem vadász kutya. és nem egyszer mentette meg több gyerek életét.
Plussz a rottweiller gyerek szerető okos és soha nem támadná meg a gazdáját csak akkor ha sosem simogatják
és mindig verik. Apropó nekem is van 2 rottweiler-em és nem veszem észre hogy agresszívak lennének.
kedves okos és ennél jobb fajta kutyát én nem ismerek. Szóval nyugottan vehecc rottweilert

(#30) Diai válasza Evelin (#6) üzenetére
2013-04-16 14:36

Diai
Evelin mielőtt még kommentálsz erről a kutyafajtáról,előbb gondolkodj kérlek!Nekem 2 van,két szépség,erős idegzetű,megbízható,jól szocializáltak.Póráz nélkül sétáltatom őket,gyerekekre nem agresszívak.Nem jártak kutyaiskolába,én foglalkozom otthon velük.Mivel értelmesek és szeretve vannak nincs probléma.
Ja és Kedves Evelin Amerikába a legtöbb támadást gyerek ellen a golden és labrador követi el.....
Nincs agresszív kutya,csak rossz gazdi.
Persze hogy be kattan egy kutya ha megvan kötve,vagy be van zárva egy 1/1méteres kennelbe....

(#31) Diai válasza Evelin (#6) üzenetére
2013-04-16 14:37

Diai
Evelin mielőtt még kommentálsz erről a kutyafajtáról,előbb gondolkodj kérlek!Nekem 2 van,két szépség,erős idegzetű,megbízható,jól szocializáltak.Póráz nélkül sétáltatom őket,gyerekekre nem agresszívak.Nem jártak kutyaiskolába,én foglalkozom otthon velük.Mivel értelmesek és szeretve vannak nincs probléma.
Ja és Kedves Evelin Amerikába a legtöbb támadást gyerek ellen a golden és labrador követi el.....
Nincs agresszív kutya,csak rossz gazdi.
Persze hogy be kattan egy kutya ha megvan kötve,vagy be van zárva egy 1/1méteres kennelbe....

(#32) kumiko93 válasza Evelin (#5) üzenetére
2013-05-07 11:39

kumiko93
Kedves Evelin!

Még mielőtt ilyeneket írsz a rottweilerről, kérlek járj utána mi az IGAZ....
Egy kutya sem agresszív ha normális gazdája van...
Nekem is rotim van és érdekes nem járt kutya iskolába, meg ide oda, itthon foglalkoztunk vele, tanítottuk, szeretgettük... és persze nem volt megkötve se kennelbe zárva nem volt...így természetesen nem hülyült meg.
Csak olyan gazdi kell ennek a kutya fajtának aki egy kicsit szigorú is, de jó szívű is.
Persze senkit nem enged be ha mi nem vagyunk ott és nem szólunk rá. De ugye ez a természetes egy jól nevelt kutyánál mindegy milyen fajta.
Nem egyszer volt mellette kisgyerek 2-3-4 évesek is és nem bántotta őket, pedig életében nem látta max 2x a gyerekeket.

Csak akkor agresszív ha megvan kötve, kis kennelbe van zárva, nem foglalkoznak vele, verik stb...amúgy teljesen jó idegrendszerük van és irtó aranyosak.

Tehát olvass utána és ne riogasd olyanokkal az embereket ami nem igaz....

(#33) rottimindenem
2015-11-13 15:58

rottimindenem
Aki azt irja hogy a roti veszélyes agresszív kutya akkor gondolja át kicsit, mert ugyan veszélyes lehet ha bántják akit szeret vagy pedig megsértik a határait(terület,testi épség,stb..) ami szerintem bármelyik nem zsebkutya esetében ott van, agresszív lehet mert úgy nevelik mint bármely más kutya őt is nevelhetik rosszul. A hibája annyi hogy nagyon erős, félelmet keltő kutya és ez sok embert megrémiszt, de okosabb ,erősebb, és főként hűségesebb mint a legtöbb kutya. Ha valakit megszeret azt nagyon szereti és érte mindent megtenne még ha az az életébe is kerülne.Nekem most van először ilyen fajta kutyám, és bevallom sokat készültem mielőtt elhoztam a sok figyelmeztetés miatt. de erős kutya , szép , okos és nagyon tanulékony, 5 hónaposan már tiszteletet parancsol Etettése: Fontos hogy jól és gazdag élelmiszert kapjon hisz rendkivül sokat esszik, viszont tuletetni nem szabad. Én házi maradékot,kutyaszalámit,jutalom falatokat, száraztápot és vitaminokat adok neki. Nagy térigényü izgő mozgó kutya. Folyton rág, de mindent fát vasat betont ami elé kerül, drága cipőket illik eldugni előle . Nagyon szeretetéhes, játékos kutya egyébként. Egyelőre ennyi

(#34) Burus Barbara válasza gezuka98 (#4) üzenetére
2015-11-26 13:22

Burus Barbara
Szia Gezuka 98:
Szerintem nem agressziv, minden a tanitás során dől el . Az enyém sajnos meghalt .

(#35) maci5
2016-01-11 07:56

maci5
sziasztok nekem is van egy rotweiler kan kutyám zeusznak hívják 50 kg. Igencsak érteni kell a neveléséhez aki nem ért ehez a kutyafajtához annak nem ajánlom tudja az alapvető parancsot ,,,, űlj feküdj gyere ide támadj vettem neki bőr kutyahámot ha viszem sétálni akkor igen csak bele kell kapaszkodni a póráz végébe. szájkosár nélkül nem tudom kivinni az utcára mert feljelentenek ,, hogy harci kutya de engem s a feleségemet nem bántja viszont ha az asszony ad neki enni akkor van mikor egyszerűen fellöki . észnél kell lenni .2éves . szájkosárral még nagyobbat üt mint amikor nélküle támad. 10kg kutyatáp kb másfél hét neki .idegenre alergiás s a macskákra is .néha játszom vele akkor a fülébe súgom hogy csibész ekkor a kutya szeme vérben forog s keresi a delikvenst ha valakinek van rotweiler szukája pénzért áldozok rá 20000 et farokvágott legyen csip legyen benne oltási könyve legyen ha valaki elköltözne és kedvencét nemtudja magával vinni minap lett volna ÉRDEN 1 rotweiler szuka de lecsusztam róla leg 1 éves vagy 2éves szuka érdekelne üdv buruncz,,,,,, maci lehetőleg ne győrben vagy messzebb legyen ha pesten van felmegyek érte s a szuka ne legyen vad vagy alultáplált ide írhattok ha van rotweiler szuka jburuncz24@gmail.com

(#36) Louis
2016-07-25 23:19

Louis
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hogy majd szeretnék egy szuka rottweiler és egy kan dobermann-t.
Hogy jó ötlet-e szerintetek?
És mi lenne a teendő ?
Én egy nagy kertes házban lakom de majd költözni akkarok külföldre ott is egy nagy kertes házba, meg viselné-e a kutyákat a költözés?

Minden kommentet várok !
Köszönetel: louis

(#37) Louis
2016-07-25 23:23

Louis
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hogy majd szeretnék egy szuka rottweiler és egy kan dobermann-t.
Hogy jó ötlet-e szerintetek?
És mi lenne a teendő ?
Én egy nagy kertes házban lakom de majd költözni akkarok külföldre ott is egy nagy kertes házba, meg viselné-e a kutyákat a költözés?

Minden kommentet várok !
Köszönetel: louis

(#38) Regus55
2016-10-03 20:06

Regus55
Sziasztok!Hamarosan én is Rottweiler tulajdonos leszek! Egyetlen problémám a név választás, néztem neten nagyon sokat, de valahogy erős határozott nevet mégsem láttam.Ti mit adnátok egy szuka kutyusnak?
A fajtájához szólva, én nagyon szeretem őket, kiskoromban egy Rotival tanultam meg járni, szóval minden nevelés kérdése.Már nagyon várom.

(#39) smithpal válasza gezuka98 (#4) üzenetére
2017-03-14 11:06

smithpal
szia nekem van egy,, rottweiler tulajdonosi kézi könyvem a szerzője Joan Blackmore ez a konyv tartalma mindaz amit önnek tudnia kell a rottweileréröl annak egészséges tartásárol idomitásárol tenyésztéséröl és kiállitásra valo felkészitésérol " ha érdekel akkor hivjon fel

(#40) muki
2017-06-06 18:32

muki
ójan cukiiii

(#41) Bernike
2017-06-07 18:45

Bernike
kis cukorfalat hazugság hogy vad legalábbis nem annyira,ugye?

(#42) Rebeka0422
2017-06-13 21:45

Rebeka0422
Kedves Petyko!
Teljesen egyetértek a véleményeddel. Fogalmam sincs hogy honnan jött a ,,vadászkutya" elnevezés, elvégre a rotikat eredetileg juhászkutyának tenyésztették ki. A rotik (tapasztalatom szerint, mivel közöttük nőttem fel) kicsit sem agresszívak, a hímeknél a dominancia előfordulhat, de ez is csak olyankor szokott előfordulni ha nem úgy érzi, hogy az ember a falkavezér.
Ma is van egy hím rotim, akinél sajnos a civilizációjára nem fordítottunk elég időt, így most nyolc éves korában cívódunk ezzel. Szerintem a civilizációra kell a legtöbb figyelmet fordítani minden kutyafajtánál.

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat