Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Boerboel | B | Kutyafajták

Boerboel

Frissítve: 2008. június 8.1 hozzászólás | Megosztás | Nyomtatható változatA+ A A-
Megosztás:    
Eredeti neve:Boerboel
Angol neve:Boerboel
Eredete:Ismert, hogy az első búrokkal nagy, erős “bikaharapó” kutyák is érkeztek Dél-Afrikába; 1820 után pedig a brit telepesek vittek magukkal masztiff- és buldogtípusú kutyákat. Az újonnan érkezettek keveredtek azokkal a kutyákkal, amelyeket az őslakos hottentották hagytak hátra. Ezek a kutyák képezték a boerboeltenyésztés alapját. A bullmasztiff csak 1928-ban érkezett de Beers gyémántbányáinak őrzésére az országba. Esetenként felbukkanó jegyek bernáthegyi és német dog bekeresztezését sejtetik.
Európában hivatalosan először az 1995-ös brüsszeli világkiállításon mutatták be a fajtát, és kevés helyen, elsősorban Hollandiában tenyésztik.

Megjelenése

Boerboel

Tulajdonságai

Leírás:
Karakterét szilárdnak, megbízhatónak, engedelmesnek és intelligensnek írják le, erős őrző ösztöne van, különösen ragaszkodó a családhoz és a gyerekekhez, magabiztos és rettenthetetlen, az agresszivitás bármi jele nélkül.
Határozatlan, tapasztalatlan és engedékeny személyeknek nem ajánlható. Dél-Afrika és Namíbia vidéki területein az emberek valósággal imádják a boerboelt, ami nem véletlen: ez a kutya már számtalanszor bebizonyította, milyen nagyszerűen tudja őrizni és védelmezni a hatalmas gazdaságokat és az ott élő családokat. Más országokban ritka, ott elsősorban éber társként tartják a fajta rajongói. Tulajdonságai és eredete alapján ez a kutya főként azoknak ajánlható, akiknek nagy tér áll rendelkezésükre, no meg egy jókora, erősen körülkerített kert. A nyüzsgő belváros nem ideális környezet az átlagos boerboel számára.

Tulajdonságai: Megbízható, engedelmes kutya. Erős benne az őrző-ösztön, ragaszkodik a csalájhoz. Színe lehet sárga, fakóbarna, vörösesbarna, barna, szürke, csíkos is.

Alkalmazása: Őrző-védő kutyaként alkalmazzák.

Marmagasság: kanok 66 cm, szukák 61 cm

FCI standard

Az FCI által nem elfogadott fajta.
 Megosztás:   
 
 

Hozzászólások

Új hozzászólás írásához jelentkezzen be vagy regisztráljon

(#1) Bernike
2017-06-05 11:45

Bernike
Úgy néz ki mint a cane corzo

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat