Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Amerikai staffordshire terrier | A / FCI 3 | Kutyafajták

Amerikai staffordshire terrier

Frissítve: 2010. január 2.55 hozzászólás | Megosztás | Nyomtatható változatA+ A A-
Megosztás:    
Származási hely:Amerikai Egyesült Államok
Eredeti feladata:A XIX. században harci kutyának tenyésztették, ma már megbízható társ.
Eredeti neve:American Staffordshire Terrier
Angol neve:American Staffordshire Terrier
Eredete:Az angol staffordshire bullterrierből alakították ki, lényegében küllemre alig különbözik a pit bullterriertől.

Megjelenése

Amerikai staffordshire terrier

Teste: Az amerikai staffordshire terrier igen izmos, zömök testű kutya. Erőteljes benyomásának összhangban kell állnia a méretével. Háta enyhén ível a martól a farig. Finoman és röviden ereszkedik a hátsó résznél a faroktőig, bordái szépen íveltek. Alacsonyan tűzött farka a kutyához képest rövid, a vége kihegyesedik; nem kunkorodhat vissza, és az állat nem emelheti a háta fölé. Mellkasa széles és mély. A lábak függőlegesek, kerek keresztmetszetű csontokkal, a mancsok viszonylag kicsik. Közepes méretű nyaka vaskos és enyhén ívelt; lebernyeg nincs rajta.

Feje: Koponyája közepes hosszú, a pofa izmai igen erősek. A stop határozott, az állkapocs erős. Arcorri része közepes nagyságú, az ajkak szorosan záródnak. Fülei magasan tűzöttek, és felmeredők vagy részben hátrahajlók (rózsafül). Kerek szemei mélyen a koponyában egymástól távol helyezkedjenek el. Az amerikai staffordshire terrier harapása ollószerű.

Marmagassága: A kanok marmagassága 46-48 cm, a szukáké 43-46 cm.

Marmagasság minimum: 43

Marmagasság maximum: 48

Testtömege: 20-35 kg

Szőrzete: A rövid szőrzet merev tapintású, a testhez simuló, és fényes.

Színei: Minden szín, egyszínű többszínű vagy foltos változatban megengedett, de a több mint 80%-ban fehér és a fekete cser, valamint a májszínű nem kívánatos. Leggyakoribbak a különböző csíkos színezetek, valamint a vörös-bézs szín, esetleg fehér rajzolattal és fekete maszkkal. Az orrtükre mindig fekete.

Alomszáma: 5-10 kölyök

Várható élettartama: 12-14 év

Vérmérséklete

Jelleme: Az amerikai staffordshire terrier őszinte, barátságos, egyszerű, kedves, mozgékony és szilaj kutya. Figyelmes, nagyon bátor, kitartó, és nem kíméli magát, „bátorsága közmondásos”. Nagyon hűséges a családjához, és általában eléggé engedelmes is. Kissé dominánsan viselkedhet más kutyák felett. Kicsi gyerekek mellett is egész jól kezelhető.

Társas viselkedése: Ez a kutya általában jól kijön a gyerekekkel, és meglehetősen sokat el is tűr tőlük, ám szilaj természete miatt inkább nagyobb gyerekek játszótársának alkalmas. A fajtársaival való találkozás viszont gondokat okozhat. A kan különösen határozottan igyekszik bebizonyítani fölényét, de e tekintetben igen sok múlik a kutya nevelésén és szocializációján, egész kölyök korától ajánlott kutya óvodába és iskolába vinni. A megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi a lakást és a gazdája tulajdonát, de nem viselkedik barátságtalanul az idegenekkel szemben. Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek, habozás nélkül a segítségükre siet. A macskákkal és egyéb háziállatokkal – megfelelő szocializációja esetén – jól megfér.

Általános gondozási tudnivalók

Szőrzetápolási igénye: A szőrzete a rövid szőr ellenére viszonylag sok gondozást igényel. Vedlésnél a szőre nagyon hullik, gumis kopókesztyűvel vagy egy gumikefével kell átdörzsölni, hogy eltávolítsák az elhalt és kilazult szőrszálakat, illetve időnként meg kell fürdetni.

Tanítása: Értelmes kutya, amely nagyon szívesen sajátít el új dolgokat.
Gyorsan tanul, és ha feladatot kap, azt mindig örömmel hajtja végre. Mindazonáltal nem való engedékeny vagy következetlen, a kutyák nevelése terén tapasztalatlan személyeknek.
Hihetetlenül erős fajta, és ha a gazdája nem tudja biztos kézzel irányítani, a séta minden alkalommal komoly megpróbáltatást jelent majd a számára. Fontos, hogy a gazda következetes legyen, és minél korábban megkezdje a kis amerikai staffordshire terrier nevelését. Le kell szoktatni a póráz rángatásáról, és ha szükséges, el kell venni a kedvét más kutyák megtámadásától.

Mozgásigénye: Az amerikai staffordshire terrier mozgékony kutya, amely akár órákon át is képes szaladgálni vagy játszadozni. Eléggé sok mozgásra van szüksége, de azt sem bánja, ha a gazdája nem tudja elvinni mindennap. Egy nagy kertben, megfelelő labdával szinte tökéletesen ki tudja elégíteni saját maga is a mozgásigényét. Nagyon szeret még kerékpáros sétákra járni és úszni is. Fogékony az apportírozásra, az agility-re, és a munkára.

Alkalmazásai: A megfelelő gazda segítségével számos különböző kutyás sportban vehet részt, és ott jól is teljesíthet. Jó néhány amerikai staffordshire terrier nyert már engedelmességi minősítést. Egy részüket – bár nem sokat – komoly munkákra is sikerült betanítani, például lavinaomlások áldozatainak a felkutatására, vagy vakvezető kutyának. Amerikában a rendőrségnél is alkalmazzák.

Képek

FCI standard

FCI száma:286
FCI besorolása:III.Terrierek
3.Bull típusú terrierek
FCI standard:286-1997-en.pdf ( 16,83 kByte)

Magyar tenyésztők

Hivatkozások

Forrás

  • Kutya-tár – www.kutya-tar.hu2024. 05. 24.
  • 286. számú FCI fajtastandard (1997)
  • Esther Verhoef: Nagy kutyaenciklopédia (Glória Kiadó, 2002)
  • Szinák János, Veress István: A világ kutyái (Axon Kfg., 1989)
 Megosztás:   
 
 

Hozzászólások

Új hozzászólás írásához jelentkezzen be vagy regisztráljon

(#1) ambi
mutat / elrejt | 2011-03-08 17:09

(#8) sasi
2011-10-01 16:28

sasi
Sziasztok!!!
Nekünk is van egy 5hónapos steffink,kék nőstény!
Még nagyon kicsi a korához képest,és mindent megrág meg szétszed!
Adjatok tanácsot mit csináljunk!!
És hogy lehetne beidomítani,mert nagyon makacs!
Ezt már el lehet kezdeni ilyen korán is vagy késöbb vinni iskolába???
Előre is köszi)))

(#9) Anijoe válasza ercsiketibi (#7) üzenetére
2011-10-11 22:14

Anijoe
Szia!
Ez a kutya tud lenni öleb is és tud lenni mészáros.
nekem is van egy 11 hetes staffim, nekem is morog és harabdál, de ha egy kicsit rácsapsz érte a valagára rögtön az után hogy megcsinálta, hidd el meg fogja tanúlni, hogy nem szabad. Még egy fontos dolog!!! Ha morog, nehogy elkapd a kezed mert mondjuk megilyedsz vagy hasonlók, hanem nyugodt felszólítással, vagy parancsal kísérve sózz a fenekére. Hidd el működni fog, csak legyél határozott. Sok szerencsét.

(#2) Jakuza
2011-07-11 14:37

Jakuza
én most szeretnék egy Amerikai Staffordshir terrier-t. Már van két labradorom és félek hogy majd nem jönnek ki egymással mit javasoltok?

(#19) orfi
2011-12-28 18:40

orfi
Sziasztok! 5 hónapos staffink van. Szeretnék tanácsokat kérni,hogy ilyen korban mit lehet vele tanítani, azt már olvastam valakinél, hogy nem lehet futtatni. Sajnos én már kb 3-4 hete járok vele, eleinte rövidebb távon, néha sétálva, mostanában kb 2 km futásnál tartunk, persze mikor akarja, akkor megállunk, dolgokat intézni, szaglászni. Várom válaszotokat!

(#18) kvilmos
2011-12-28 16:36

kvilmos
SZiasztok!!!!!!!!!!!!!!!Van egy 12 éves stafim,nem tudjuk mi lehet a baja mert sir.nem folyamatosan de elég sürün.de semmi baja.valaki hallott már ilyenröl????????

(#3) Gabesz
2011-08-10 19:15

Gabesz
sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem.Van egy 5 hónapos sztafim és mostanában elkezdett aktivan csipkelődni és egyszerűen nem tudom leszoktatnom róla és minél nagyobb annál nagyobbat csíp tudna valaki ez ügyben valami jó tanácsot adni?

(#4) BOA
2011-08-11 20:51

BOA
Sziasztok! Most vettem egy amerikai staffordshire terrier terie r kiskutyát és nevelési tanácsok kellenének hogy eg ykiegyensúlyozott kutya legyen belőle pl hogyan játszak vele hogy ne legyen agreszív és hogyan szoktassam le hogy ne kapaszkodjon bele állandóan a gatyámba ?
Előre is köszönöm!

(#5) Gabesz
2011-08-12 16:11

Gabesz
Boa a gatya kapaszkodást nekem is csinálta kicsit megrángattam a tarkójánál és leszokott róla
jah és huzasd sokat enyém nagyon szereti utána elfárad és nem lesz kedve semmit tépni

(#6) BOA válasza Gabesz (#5) üzenetére
2011-08-13 11:06

BOA
Értem köszi a tanácsot . Hogy érted a huzatást?

(#10) legvariadrienn válasza ercsiketibi (#7) üzenetére
2011-10-15 22:45

legvariadrienn
szia,olvastam az írásod és ajánlom neked a Cesar Millan műsorát a National Geografic-on:A csodálatos kutyadoki című műsort ami minden nap de11kor kezdődik,+péntek este 11kor(kivéve hétvégén).Persze ha csak ráérsz.Nagyon sokat lehet belőle tanulni.jó ha sokat van sétáltatva a kutyus mert ezzel erősítheted a falkavezér szerepedet.arra is figyelj hogyan sétáltatod:ne engedd magad elé soha.Ha ajtón mész be/ki vele mindig te lépj be/ki először akár udvarba,akár házba.Mielőtt ráadnád a pórázt várd meg míg megnyugszik.Legyél mindig határozott és magabiztos.ha játszol vele akkor se essél ki a falkavezér szerepből,te irányíts.ha morog rád zökkentsd ki belőle:a nyakát bökd meg az ujjaddal és mondj egy rövid csitt-et.ha látod h nyugodt jutalmazhatod szeretettel..fontos a testbeszéd is a fegyelmezésben.Állíts fel szabályokat.A fontos sorrend:testmozgás,fegyelem,szeretet.Szerintem nézd a műsort ha tudod vagy szerezd meg valahonnan, mert én nagyon sokat tanulok belőle. még nagyon sok mindent lehetne írni,de remélem h vmi újat tudtam neked ˝mondani˝.

(#7) ercsiketibi
2011-09-22 19:55

ercsiketibi
sziasztok! van egy 3 hónapos stafford kutyusunk!!! nagyon eleven, és nehezen hallgat ránk, pedig naponta többször van sétáltatva, és sokat játszunk vele!! Sokat harapdál, és sokszor mordul ránk! Viszont szeret velnük tv-t nézni, és szeret nyalakodni is, igényli a simogatásunkat is! Szereti az idegeneket, kutyáknak és macsekoknak nem megy nekik, de madarakra nagyon ugrik! Kétségbe vagyok esve, nehogy agresszív legyen ha felnő....sokat kell rászolni, és nagy erőt vesz igénybe a nevelése...mert ha csak összeugrálna, még nem is lenne baj, de harap, és morog! Eddig magánházban volt velünk, most panelban lakunk..de mikor magánházban voltunk, akkor is inkább bent volt velünk, pedig egész nap nyitva volt a bejárati ajtó, amikor otthon voltunk, és mikor nem akkor is bent volt a házban!!!! Amugy milyen játékokat ajánlotok?? Előre is köszi a választ

(#11) kocsisviki
2011-10-21 15:09

kocsisviki
Sziasztok!Nekem is van egy 11 hetes staffim elvileg,de kételkedem benne,mert két állatorvos is azt mondta,hogy szerintük nem az mert hosszabb az orra meg nem túl szögletes a feje,bár a felépítése olyan,ja és a nyaka is hosszabb.Nem tudom ki találkozott ilyen fiatal staffivel,és tudja e hogy annak hogy kell kinéznie,mert kisebb korában nem így nézett ki most nyúlt meg nagyon.Gondolom nehéz így látatlanba bármit is mondani de ha valaki tud azt megköszönném.

(#12) Anijoe válasza Jakuza (#2) üzenetére
2011-11-01 18:03

Anijoe
Nem fog csinálni velük semmit, főleg ha mellettük nő fel.

(#13) Anijoe válasza kocsisviki (#11) üzenetére
2011-11-01 18:07

Anijoe
kocsisviki
Küldj, vagy tegyél fel róla képet

(#14) Doresz
2011-12-04 14:14

Doresz
nekem is volt eggy.VOlt mellette még 3 kutya ( vadász kutyák).Egyszer viszont megszökött,és 9 hétig nem jött vissza.Arra gondoltunk hogy ellopták,de váratlanul a 9-edik hét végén ugatást hallottunk a kertünk végéből,mivel éjfél volt alig tuttunk fel kelni ,apa kiment és behozott egy jó koszos kutyát ...Ő volt! De az örömünk se tartott sokáig mert rá 5 hónapra a vadász kutya barátjával le léptek.A házunk előtt ütötte el őket egy nagy kamion.mivel ez a tragédia reggel történt ..hát mit mondjak jól kezdődött a reggelünk.
nagyon hiányzik de őt soha többé nem látom.Apa viszont vett egy berni pásztort+egy német juhászt,
hiányzik,ebi volt a neve .

(#15) kutyabart
2011-12-05 19:01

kutyabart
Sziasztok!Aval a tanácsal fordulok hozátok van egy 5 6 honapos kutyusom americai staford terrier de persze mikor oda megyek mindig ugrál a lábamra mit csináljak hogy leszoktasam meg mikor kezdjem el tanitani?hány honapos korátor Köszikeüdv:kutyabarat
Utoljára szerkesztette: kutyabart, 2011-12-05 19:07

(#16) kutyabart
mutat / elrejt | 2011-12-05 19:07

(#17) kutyabart válasza Doresz (#14) üzenetére
mutat / elrejt | 2011-12-05 19:08

(#20) Zolcsika1984
2012-01-05 16:01

Zolcsika1984
Nekem van egy steffordom milyen vitamint ajánlatok????

(#21) xdrolixd
2012-01-10 20:23

xdrolixd
Helló valaki segítene hogykell leszoktatni a kutyám hogy sétálásközben ne húzzon?

(#22) dorogi.istvan97
2012-01-11 09:01

dorogi.istvan97
sziasztok! valaki segítsenmár nekem! van egy 7 hetes stafim! és az alomból ő volta legkissebb, és nemtudom mikor adassam beneki az oltásokat, és hogy alábára mit adjak neki, és mikor kezdjem el adni neki, hogy nehogy görbe legyen. légyszi segítsetek! Köszönöm!
(Üzenetbe írjátokmár le)
Utoljára szerkesztette: dorogi.istvan97, 2012-01-11 09:05

(#23) nikidior válasza kvilmos (#18) üzenetére
2012-01-13 11:50

nikidior
Szia! Azonnal csináltass teljes vérképet!!!! Főleg májfunkcióra.
Az én 12 éves kutyusom is elkezdett sírni pár hete és most jan. 8,-án
meghalt. Szétfakadt a mája. Ha esetleg remeg is akkor biztos fájdalma van!
Jellemző még a büdösebb lehelet is a májra. Ha sír akkor valami fájdalma van.
Én is azt hittem, hogy csak hiszti, mert a másik 2 kutyám folyton idegesítette a
játékával, de tévedtem...............

(#24) Szanduuus
2012-01-21 13:21

Szanduuus
Sziasztok! Van egy 7 hónapos kan sztafim. Mindent elvisz és megrág. Nemrég a testvérem autójának aljáról rágta le a kábeleket. Hogyan szoktassam le erről? Lécci segítsetek!!! Köszi

(#25) Sebi95
2012-01-25 16:09

Sebi95
Sziasztok!
Nem tud valaki Vas vagy Zala megyei Amstaff tenyésztőt???

(#26) HunterKutyak
2012-02-10 08:09

HunterKutyak
Hellosztok van nekem egy szuka és egy kan staffim nem tudotok nekik jo neveket??? léci irjatok egy párat köszy elöre is

(#27) HunterKutyak
2012-02-10 08:09

HunterKutyak
Hellosztok van nekem egy szuka és egy kan staffim nem tudotok nekik jo neveket??? léci irjatok egy párat köszy elöre is

(#28) fpicur
2012-02-23 22:08

fpicur
sziasztok! van egy 5 hetis stafim.
nagyon eleven. szeretnem kerdezi hogy mikor lehet neki vagni a fulit?

(#29) fpicur
2012-02-23 22:11

fpicur
sziasztok!
napi hagyszor kol etetni az 5 hetis stafit? meg mit ajaltok hogy mivel etesem?

(#30) Trilla válasza fpicur (#28) üzenetére
2012-02-28 08:42

Trilla
Szia! 6 hetestől -3 hónapos korig vágathatod. Minél fiatalabb annál jobb

(#31) Denielle
2012-02-28 18:20

Denielle
Lány nevek:Stella, Kendra, Füge, Missy, Ruby
Fiú nevek:Bruno, Mike, Buddy, Rufus, Byron, Akira

(#32) gezuka98
2012-03-01 18:40

gezuka98
sziasztok nekem van egy ilyen kutyám 7 hetes hogyan tanitsam szobatisztaságra segitség !!

(#33) IronCartmen válasza gezuka98 (#32) üzenetére
2012-03-06 21:40

IronCartmen
Hali!

A szobatisztaságra szoktatás kb 6 hónapos korra zongorázódik le, ugyanis addig a kiskutyus nem nagyon tudja visszatartani ezeket a dolgokat. Főleg a vizelet visszatartása megy nekik nehezen. Mivel ilyen pici a kutyusod, addig ameddig nincsen meg neki ez összes oltása ajánlott benn tartani a lakásban.
Alakíts neki ki egy helyet, ahol mindig elvégezheti a dolgát, mert így később a kiszoktatásnál nem lesz vele annyi gondod.
Egyébként mindig jutalmazd, ha olyan helyre piszkít, ahova szabad neki. Ha pedig nem kapod el abban a pillanatban, amikor rossz helyre piszkít, semmi esetre se torold meg rajta később olyanokkal, hogy belenyomod a fejét és hasonló alternatívák.... mert csak összezavarod vele szegényt.
Nagyon fontos mindig akkor jutalmazd és akkor korrigáld a kutyádat, amikor az valamit tesz, ha később teszed, nem tudja, hogy mit miért csináltál.
Remélem azért tudtam valami hasznosat is írni...
Egyébként tudom ajánlani Jan Fennel és Cesar Milan könyveit nagyon hasznos olvasmányok
Üdv
és sok türelmet a növendék kutyusodhoz

(#34) Denielle
2012-03-07 07:09

Denielle
Sziasztok!
Nekünk van egy kis francia bulldog-tacsi keverék kutyusunk.Ő már 2 éves.Van rá lehetőségünk hogy kapunk egy amerikai staffordshire terrier kutyust.Az lenne a kérdésem, hogy mi a tapasztalatotok, ha együtt nőnek fel nem lesz gond velük?Én attól félek, hogy féltékenyek lesznek egymásra, ha a kislányom (aki 4 éves) játszik velük.
Előre is köszi a válaszokat!!!

(#35) Trilla
2012-03-08 12:45

Trilla
Sziasztok! Most ellett hétfőn a Staffim és lázas szerintetek mit tegyek? Keveset eszik de még a kan is mintha érezné ,hogy baj van mert ő sem eszik!

(#36) 0123456789 válasza xdrolixd (#21) üzenetére
2012-03-18 15:23

0123456789
szia! nézd meg ezen az oldalon az első részt: www.egyikkutyamasiknem.hu az adásoknál. én kipróbáltam az én kutyámon és nagyon sokat javult
I LOVE DOGS!!!! :) :D

(#37) keryzsofi
2012-03-22 20:51

keryzsofi
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Ilyenkor márciusba ha elviszem kutyakozmetikába a kutyust megfürdetni (persze meg is száritják) akkor ilyenkor márciusba nem fog megfázni? Mert hallottam pár embertől, hogy akkor is megfázik. Ez igaz? Köszi, hogyha válaszol valaki! (Jaaa... és Amerikai staffordshire terierem van ) ))

(#38) sasi
2012-03-24 09:00

sasi
sziasztok medig fog tartani a tüzelése mert 2 fél hete tüzel ez az elsö neki medig kel kenelbe tartanom
köszi elöre is

(#39) kutyabart
2012-05-17 17:32

kutyabart
Sziasztok szeretnék tőletek kérdezni egy kérdést mi elkötöztünk és 3 hónap otta nem láttam a kutyám nagyon félek hogy elszokot tölem léccives ha tudtok infokat akkor mondjátok el hogy ez igy van vagy nem Köszike elöre is

(#40) Denielle
2012-05-24 19:58

Denielle
A kutyák nem felejtenek olyan könnyen.Még egy év után is megismer, úgy hogy szerintem nem kell aggódnod!

(#41) kutyabart
2012-11-10 21:47

kutyabart
Köszönöm a választ És Igazad volt nyáron meg elötte is találkoztunk és angyon jól elvltunk Köszönöm a választ mégegyszer :9

(#42) kutyabart
2012-11-25 16:58

kutyabart
sziasztok Szeretnék tőletek Kérdezni vaalmit Van egy Kan Kutyám És Gyakran szőkik el a mamámtol de én is ott kellet haynom mivel elköltöztem minde nyáron meg hónapban meglátogatom Szerintettek lehet az az oka hogy azért mert Fiú vagy esetleg azért mert hiányzok neki? előre is köszi

(#43) sebulba69 válasza kutyabart (#42) üzenetére
2012-11-27 17:20

sebulba69
Nos,ha csak havonta látogatod a kutyád,akkor nagy valószínűséggel nem téged tekint falkavezérnek már!(ha eddig az voltál egyáltalán).Valószínű,hogy a nagymamád sem tölti be ezt a szerepet!Így a kutyád kell legyen a vezér,és a vezér dönti el,hogy mikor és hová megy!Ennyi!Hogy hiányzol neki,az nem túl valószínű.De nem kizárt,hogy örömmel üdvözöl,mint régi barátot!Természetesen a KAN kutyák előszeretettel keresik fel a tüzelő szukákat!(ebben nagyon hasonlítanak az emberekre!)
Utoljára szerkesztette: sebulba69, 2012-11-27 17:25

(#44) bviki91
2012-11-30 19:43

bviki91
Hello!

Először is,nekem egy amerikai staffordshire terrier kutyám van,szuka.

Sokan aggódtok,hogy agresszív lesz a kutyátok...fajtától függetlenül,bármelyik kutya lehet agresszív.Minden a neveltetésen múlik.Tény,hogy a staffordra valamivel jellemzőbb,mint a többi fajtára,de ha szeretettel és következetességgel neveled,nem lesz probléma.

Másik dolog...ha segítségre van szükségetek,legegyszerűbb,leggyorsabb és legmegbízhatóbb segítség az állatorvos!Illetve a tenyésztő!Kezdőknek valóban nem ajánlott,vagy ha eleve félsz a fajta agresszivitásától,maradj a golden retrievernél

Az én kutyám 1.5 éves,eleinte benti volt,de az udvart jobban szerette,a telet annyira nem csípi.Van egy 5 éves és egy 5 hónapos unokaöcsém.Napi szinten találkoznak,soha semmi probléma nem volt!Egyszer az 5 éves unokaöcsém elesett,a kutyám odasétált hozzá,megpuszilta a kis hátát és hagyta,hogy Petike rajta támaszkodjon,amíg feláll

Egy kutyát ugyanúgy nevelni kell,mint egy gyermeket!Ez a kutyafajta egy csoda!


(#45) petra87
2013-02-02 19:40

petra87
Sziasztok.háát olvasgatom itt az üziket és sajnos arra kellett rájönnöm hogy sokan nemvagytok tisztába azzal mien kutyát vásároltatok meg.én csak egy dolgot jegyeznék meg a kutya olyan lessz amiennek neveled és ha nemvagy tisztába azzal hogy egy staffot hogy kell és mire nevelned bizony csunya vége is lehet.mikor mi megvettük az elsőt bizony énis féltem mit csináljak hogy csináljam elmentünk vele kutyasuliba ahol közölték velem hogy nemigazán a kutyát tanitják ott hanem a gazdáját.te légy a főnök az legyen amit te mondassz ha látja rajtad hogy nemvagy biztos a dolgodban semmire nem mész vele.kis segitség a rágásra a mienk a kutyaolat kezdte meg bekentem a sarkát nagyon minimálisan erős pistával azota nem rág.ne felejtsük el hogy a staff egy harci kutya nem egy pincsi

(#46) Nikka
2013-03-01 12:12

Nikka
Sziasztok, van egy 3hónapos amsteff kiskutyánk, és azt szeretném megkérdezni, hogy a másik kutyánkkal jól kijön csak néha agresszív vele. Erről, hogy lehetne leszoktatni? Előre is köszi.

(#47) nyuszipok
2013-03-03 21:03

nyuszipok
Abszolút egyet értek a leírt jellemzéssel.Én is neveltem ezt a fajtát.Csodásak,de iszonyatosan hamar fel kell állítani a megfelelő falkasorrendet,a megfelelő távolsággal!!!Ha piszkálja a család másik kutyáját,vagy bármilyen más és nem megfelelően van lekezelve a dolog onnantól fogva csak rosszabb lesz,úgyhogy légyszíves keresd fel a legközelebbi kutyaiskolát,amelyik vállalja,hogy vezért farag belőled! Sok sikert!

(#48) badeejay
2013-03-16 16:22

badeejay
Sziasztok. van egy stafford kiskutyám és azt szeretném tőletek meg kérdezni hogy meg tudom állapítani hogy mennyire nő nagyra? most 3és fél hónapos

(#49) Beky2530
2013-03-16 19:10

Beky2530
Sziasztok!
Van egy ilyen kutyusom, 8 hónapos, 20 kg-os, nagyon erős, 45 cm magas, és nagyon cuki.

(#50) Gnixie89
2013-05-12 12:33

Gnixie89
Szijasztok! Amstaff kiskutyák elvihetők!
További info: http://www.expressz.hu/amerikai-staffordshire-terrier-kiskutyak-elvihetok-45975967/

(#51) Gnixie89
2013-05-12 15:12

Gnixie89
Szijasztok! Amstaff kiskutyák elvihetők! további info: http://www.expressz.hu/amerikai-staffordshire-terrier-kiskutyak-elvihetok-45975967/

(#52) Pistuka
2013-05-18 15:41

Pistuka
Sziasztok Nekem Is volt 1 kicsi stafim.Csak sajnos el kellet ajándékoznom. De megosztom veletek a tapasztalataimat.2 érzékeny botja van az orra meg az oldala. De én csak az orrát piszkáltam és azt is csak újsággal Azért azzal mert ha kézzel akkor félni fog a kezedtől,De nem azt mondom hogy ütni kell csak 1kicsi odasózni neki Ezzel mindenről le lehet szoktatni .

(#53) Dragon
2016-04-17 10:20

Dragon
Valóban harci kutya volt. Konkrétan a pit bull küllem vonala, de már régóta megváltozott a használata, ma már igazi sport- és munkakutya. Méretéhez képest nagyon erős. Sok foglalkozást igényel, de ha azt megkapja, akkor igazi "álomkutya" válhat belőle. Házőrzésre nem való, többnyire nem védi a területét. Más kutyákkal hajlamos a verekedésre, de egy jól szocializált amstaff-al semmi probléma nem lesz. Macskákhoz és a többi háziállathoz szoktatni kell, utána gond nélkül tartható velük. Idegenekkel nem foglalkozik, emberre nem támad (amelyiket jól nevelték), hiszen a ringben sem támadhatott a szét választó emberekre, csak a másik kutya volt a célpont. Nagyon kitartó és fürge, magas fájdalomküszöbbel, valóban küzdőképes eb. Sok kutyás sportra alkalmas pl. súlyhúzás, agility. Igényli a rendszeres mozgást. Összességében egy mozgékony, intelligens "izomköteg", aki határozott, sportos gazdának való. Akár rendőrkutya is képezhető belőlük.

(#54) smithpal válasza BOA (#6) üzenetére
2017-03-14 11:12

smithpal
a ,,huzatás " azt jelenti pl mondjuk a porázra foganytyujára egy kötéllel rá erositesz egy kocsi gumit es azzal probáljon futni es igy erosebb is lesz meg fáradtabb

(#55) Bernike
2017-06-16 12:19

Bernike
ó kölyökként naon cui

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat