Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Alopekisz | A | Kutyafajták

Alopekisz

Frissítve: 2008. június 8.3 hozzászólás | Megosztás | Nyomtatható változatA+ A A-
Megosztás:    
Eredeti neve:Alopekis
Angol neve:Alopekis

Megjelenése

Alopekisz

Tulajdonságai

Leírás:
A Földközi-tenger vidékén mindenhol megtalálhatók a rövid szőrű, terelőkutyaszerű ebek. Görögországban igyekeznek újjáéleszteni a történelmi múltú alopekisz fajtát, amely nagyon hasonlít a lancashire heelerre.

Tulajdonságai: Színe a fehéren kívül minden szín lehet.

Marmagasság: 20-30 cm

Testtömeg: 3-7 kg

FCI standard

Az FCI által nem elfogadott fajta.
 Megosztás:   
 
 

Hozzászólások

Új hozzászólás írásához jelentkezzen be vagy regisztráljon

(#1) Doresz
2012-01-02 09:14

Doresz
ez egy érdekes kutya ,aki tud róluk többet az legyen szives írjon még róla nekem


előre is köszike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#2) 0123456789
2012-02-20 08:58

0123456789
parancsolj:
Széles, V-alakú fején óriási tüske fülei háromszög alakúak. Erős az állkapcsa, szája hosszú és elvékonyodó. Ajkai ráfeszülnek egy sor jól kifejlett fogakra, amelyek ollószerű harapást képeznek. Az alopekisnek viszonylag nagy és élénk szemei vannak, amelyeknek változó színe és alakja lehet. Az orruk széles és arányos a szájuk méretével. Az alopekis nyaka közepes hosszúságú és kissé ívelt. Testük hosszú, mellkasuk széles, hátuk pedig erős és ívelt. Combjuk egyenes, jól kifejlődött, csuklójuk és térdük erős, lábuk vastagon párnázott. Az alopekis hosszú farka elegánsan ívelt, magasan hordja és van rajta egy sűrű alsó szőrzet. Ezen a fajtán van egy szép dupla bunda, a külső bunda kemény és sima, a belső pedig puha, selymes, lágy és dús. A bunda közepes hosszúságú, ragyogó és megtalálható több színváltozatban.
Az alopekis kevés gondozást igényel és az egyénisége, személyisége és kedélye tökéletes társakká teszik őt. Hűséges és odaadó tulajdonosával szemben és lelkes segítők. Okossága és természete miatt könnyen kiképezhető és hamar alkalmazkodik. Az alopekis ügyes, játékos és nagyon barátságos. Tökéletes házőrző. Az alopekis egy örök optimista és állandóan azon van, hogy örömet szerezzen családjának. Gyorsak a reflexei, bátor, atlétikus és leleményes. Türelmes a gyerekekkel és mindig készen áll arra, hogy teljesítse a gazdi kérését.
Az alopekisnek nincs semmilyen ismert genetikai problémája. Egy hosszúéletű kutyafajta, amely elélhet akár 14-16 évig is.
Az alopekishez hasonló kutyák megfigyelhetők az ókori görög szobrokon és más régészeti leleteken. Elődeik kezdetleges kutyák, amelyek a pelászgok idején éltek, Görögország területén.
Az alopekis bundáját könnyen lehet gondozni és nem igényel nagy odafigyelést.
Az alopekis megelégszik annyi hellyel, amennyi a rendelkezésére áll. Imád futni és játszani, de más környezetben is boldog. Jó alkalmazkodó képességének köszönhetően, az alopekis tartható lakásban vagy kisebb háztartásokban.Túl sok mozgást nem igényel.
I LOVE DOGS!!!! :) :D

(#3) Bernike válasza 0123456789 (#2) üzenetére
2017-06-06 16:30

Bernike
van alopekised?

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat