Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Boston terrier | B / FCI 9 | Kutyafajták

Boston terrier

Eredeti neve:Boston Terrier
Angol neve:Boston Terrier
Eredete:Amerikában – Bostonban – tenyésztették ki a bullterrierből, az angol és a francia bulldogból, valamint a boxerből.
Boston terrier

Tulajdonságai

Leírás:
A francia bulldoghoz hasonló fejformájú, de annál magasabb, sportosabb és kisebb testsúlyú kutya. Koponyája lapos, szeme sötétbarna, füle feláll. Törzse négyzetbe rajzolható. Lábai viszonylag hosszúak, egyenesek, párhuzamosak. Farkát nem csonkolják, születéstől fogva egészen kicsi, általában csavart vagy egyenes.. Szőrzete rövid, testhez simul. Színe fekete vagy csíkos, fehér jegyekkel.

Tulajdonságai: Élénk, intelligens, kiegyensúlyozott, szelíd, barátságos, nem verekedős. Gyerekes családoknak kifejezetten ajánlható fajta, igen aktív és igényli a törődést. Kifejezetten rosszul viseli a magányt, ezért egyedülálló, idős emberek mellé nem való. Fokozottan ügyelni kell rá, hogy rövid orra miatt a téli hidegben könnyen megfázhat és a nyári forróságot is nehezen viseli, könnyen hőgutát kap.

Alkalmazása: Eredetileg kutyaviadalok céljaira tenyésztették ki, de erre a feladatra egyáltalán nem vált be, így elsősorban kedvtelésből tartott eb lett belőle. Izmos testfelépítése miatt rendkívül gyors, kitűnő futó. Kutyás ügyességi versenyeken jó eredményeket lehet vele elérni.

Marmagasság: 38-43 cm

Testtömeg: 6,5-11,3 kg

Alomszám: 4-6 kölyök

Várható élettartam: 10-12 év

Hivatkozások

FCI standard

FCI száma:140
FCI besorolása:IX.Társasági kutyák
1.Bichonok és rokon fajták
1.1.Bichonok
FCI standard:140-2009-en.pdf ( 39,6 kByte)

Képek

Boston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan BostonsBoston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan BostonsBoston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan BostonsBoston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan Bostons
Boston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan BostonsBoston terrier - Forrás: Absolutely Cosmopolitan Bostons

Magyar tenyésztők

Forrás

  • Kutya-tár - www.kutya-tar.hu
  • Szinák János, Veress István: A világ kutyái (1989)

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat