Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Cikkek

Prémium kutyaházak: kedvencednek a legjobb jár!
2022. október 11. 10:43
« Vissza a cikkekhez
SINB kutyaház
 
Milyen egy jó kutyaház?
 
  • Egy kutyaház esetében elsődlegesen arra kell odafigyelni, hogy a kutya méretének megfelelő legyen. Laikusként hajlamos az ember azt gondolni, hogy minél nagyobb a kutyaház annál kényelmesebb lehet az állatnak, ez azonban nem feltétlenül jó elgondolás. Bár tény, hogy egy nagyobb méretű házban biztosan el fog férni a kutyus, a hidegebb napokon nem tudja a test melegével felfűteni, ezért fázni fog benne. Az az ideális, ha a kutyaház akkor, amiben a kutya még kényelmesen le tud feküdni. Így be tudja magának fűteni, és nem fog fázni.
  • Ha már emlegettük a hideget: meg kell említeni azt is, hogy egy jó kutyaháznak hőszigeteltnek kell lennie, hogy tartsa a hőmérsékletet. Ez télen a hideg, nyáron a meleg miatt nagyon hasznos. Ilyeneket bőségesen találsz például itt: https://www.doghouse.hu.
  • Az is lényeges, hogy a kutyaház száraz maradjon a legcsapadékosabb időben is. Ezért már sokat tehetünk az elhelyezésével is, de ha nem tudjuk teljesen fedett helyre tenni, akkor elengedhetetlen, hogy maga a kutyaház is jól zárjon, sehol ne engedjen be vizet. Egy átázott kutyaházban a kedvencünk csak fázni fog, száraz környezetet kell biztosítani a számára
  • A jó kutyaház erős, stabil, ellenáll az időjárás viszontagságainak. Gondolj bele, hogy a mi klímánkon milyen sokféle hatás ér egy kutyaházat az udvaron: lehetnek esők, jégeső, télen a fagyokkal és a hóval kell megküzdenie, nyáron az erős napsütéssel és az UV-sugárzással, valamint nagyon erős szelek is előfordulhatnak. Ezt mind bírnia kell a kutyaháznak, hogy sokáig használhassuk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miből és milyen precizitással készül.
 
Kennel vagy kutyaház?
 
Fontos megjegyezni, hogy a kutyaház és a kennel nem ugyanazt jelenti. A kennel esetében fontos, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy a kutyus járkálni is tudjon benne, míg a kutyaház célja, hogy fekve kényelmesen elférjen, ebben aludjon. Az egyik tehát nem váltja ki a másikat, a kennelbe szükség van kutyaházra is.
 
Ne feledd, hogy kedvenced jóléte csak és kizárólag rajtad múlik! Válaszd neki a lehető legjobb minőségű kutyaházat, hogy bármilyen időjárás esetén kényelmesen érezhesse magát!
 
 

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat