Bejelentkezés

Név:
Jelszó:

Regisztráció

Egyéb

Cikkek

Állatorvosnak állni több mint munka - igazi hivatás!
2024. június 25. 14:23
« Vissza a cikkekhez
Házi kedvenceink egészsége nem vicc. Alighanem mindenki olyan egészségügyi szakemberekre szeretné bízni kutyáját, macskáját vagy egyéb kis kedvencét, aki maga is teljes mértékben így gondolkodik, és hivatásként tekint állatorvosi szakmájára. Amennyiben ezen a területen szeretnénk elhelyezkedni, jók az esélyeink, de fontos, hogy a szükséges papírok és tudás mellett ez a fajta mentalitás se hiányozzon belőlünk.
 
Milyen lehetőségek adódnak állatorvosként Magyarországon?
 
A kis kedvencek száma egyre magasabb szerte az országban – ezzel együtt az állatorvosokra való igény is folyamatosan nő. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de már egy általános kivizsgálás, vagy a minél előbbi beavatkozás is szó szerint életeket menthet, és nagyon jó, ha a közelben van olyan segítő kéz, aki meg tudja gyógyítani például a kutyust.
 
Eger városában is el lehet helyezkedni a szakmában, ráadásul sokan jönnek ide turisták is kutyával, vagy az egyetem, munka miatt ideköltözők is hozzák magukkal a kis kedvenceket. Így fontos, hogy legyen a városban hozzáértő szakember!
 
Egri 4 órás állatorvosi asszisztensi állás azonnali kezdéssel – érdemes körülnézni az aktuális munkalehetőségek között, akár az EgerAllas.hu oldalán, vagy az állatorvosi rezidenciák ajtaján kopogtatva.
 
Szükséges elvárások, készségek és kompetenciák az elhelyezkedéshez
 
Orvostudományról van szó, és az állatok életéről, ezért a belépő szint nem lehet alacsonyabb, mint a szakorvosi végzettség és az állatorvosi diploma megléte. Asszisztensi pozícióban van lehetőség dolgozni akár már szakmai gyakorlaton is, de Egerben külön ilyen képzés is található. Amire szükség lesz még, az a jó kommunikációs készség, az empátia – nemcsak az állatok, a gazdik felé is –, és a lelkiismeretes munkavégzés.
 
Az állatorvosi hivatás jövője
 
Mint már említettük is, a házi kedvencek egyre többen vannak, ami pedig az orvostudományt és a szakágat illeti, e téren is számos fejlődés és újítás tapasztalható. A tudományos kutatásoknak hála új diagnosztikai lehetőségek és terápiás eszközök jelennek meg a szakmában, és az állatorvosok szakértelme még inkább kiteljesedhet a jövőben. A zoonózis – állatról emberre terjedő betegségek – jelensége is egyre ritkább lesz.
 
Fontos! Minden gazdinak azt javasoljuk, hogy folyamatosan járjanak el szűrésekre – akárcsak ő maguk az életben –, kontrollokra, hogy ne legyen túl késő, bármilyen betegség is alakul ki a kis kedvencnél. Ez is a felelős állattartás része.
 
 
 

© Kutya-tár 2008-2024 | Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat